Londra'da Cumhuriyet Balosu

Faruk ZABCI/LONDRA, ()- CUMHURİYET Bayramı dolayısıyla İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, Londra'da çok sayıda davetlinin katılımıyla görkemli bir Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Geçen Cuma akşamı Wood Green'de bulunan...

01 Kasım 2014 Cumartesi 17:45
Londra'da Cumhuriyet Balosu






Faruk ZABCI/LONDRA, ()- CUMHURİYET Bayramı dolayısıyla İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, Londra'da çok sayıda davetlinin katılımıyla görkemli bir Cumhuriyet Balosu düzenlendi.
Geçen Cuma akşamı Wood Green'de bulunan Grand Palace'de düzenlenen baloya ilgi büyük oldu. Geceye Türkiye'den eski büyükelçi Onur Öymen, İşçi Partisi Enfield Milletvekili Adayı Joan Ryan, partinin Edmonton Milletvekili Andy Love, Federasyon Başkanı Jale Özer, Konsey Başkanı Aysın Yılmaz'ın yanı sıra, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul başkanları ile çok sayıda Türk katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Jale Özer yaptı. Özer, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yılını onur ve sevinç içinde kutladıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu en büyük bayramımız hepimize kutlu olsun. Bu bayram, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde dedelerimizin, babalarımızın, emperyalist işgalcileri ülkemizden defederek ilan ettikleri ve Atatürk'ün 'Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız' diye bizlere emanet ettiği cumhuriyetin bayramıdır. Cumhuriyet'se, 'Milletin egemenliği  elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği millet vekilleri aracılığı ile kullandığı devlet biçimi' demektir. Yani cumhuriyet rejiminde ne Tanrının gölgesi sayılan padişah vardır ne de bütün topraklarının padişaha tapulandığı bir vatan. Ne insanlar ümmettir ne de yasalar din. Artık bireylerin yasalar önünde eşit olduğu ve bütün ağalıkların ortadan kaldırıldığı düzen için yürünecektir. Bugün karşınızda çağdaş bir iş kadını olarak duruyorsam, bunu Türkiye Cumhuriyetine ve özelikle kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum dedi. Milletvekili Andy Love ise, İngiltere'nin güçlü bir şekilde Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine destek verdiğini ifade ederek, Türkiye'nin üyeliği hem Avrupa'nın geleceği hem de Türkiye'nin geleceği açısında önem arz etmektedir dedi. Joan Ryan'ın da kısa bir konuşma yaptığı gecenin onur konuğu Onur Öymen, de Atatürk'ün Türkiye ile İngiltere arasında iyi ilişkilerin kurulmasına çok büyük önem verdiğini ifade ederek, Birinci Dünya Savaşı ve daha sonra Kurtuluş Savaşı sonrasında İngiltere ile yakın dostluk ilişkilerin geliştirilmesi Atatürk'ün öncelikli hedefleri arasında yer almıştır."
İngiltere'de yaşayan tüm Türkler'i, Türkiye'nin büyükelçileri olarak gördüklerini kaydeden Öymen, "Yaşamakta olduğumuz tüm sıkıntıları hep birlikte aşacağız ve Türkiye'yi hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çok sayıda kişiye ödülleri takdim edildi. Balo canlı müzik bölümüyle gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.