Marsilya Savcısı: Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş olabilir.

 Engin AKGÜRBÜZ / FRANSA () - Barcelona’dan kalkan ve Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzereyken Fransa’da düşen uçakla ilgili açıklama yapan Marsilya Savcısı, “Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş olabilir”...

26 Mart 2015 Perşembe 14:35
Marsilya Savcısı: Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş olabilir.






 Engin AKGÜRBÜZ / FRANSA () - Barcelona’dan kalkan ve Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzereyken Fransa’da düşen uçakla ilgili açıklama yapan Marsilya Savcısı, “Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş olabilir” dedi.

Marsilya savcısı Brice Robin'in öğle saatlerinde Marsilya'dan yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kokpitteki sesleri kayıt eden karakutudan kazadan 30 dakika öncesi ile ilgili kayıtları dinledik. Pilotun koltuğunu geri çekip kalbinden ayrıldığı ve kokpitin kapısının kapandığı duyuluyor. Pilot kokpiti terk ettiğinde uçak otomatik pilota bağlı. Pilot Kokpiti terk ettikten sonra yardımcı pilot uçağın kontrolünü alıyor ve alçalma prosedürünü başlatıyor. Pilot tekrar kabine dönmek için yardımcı pilotu uyarıyor. Pilotun Kokpit dışından yaptığı bütün çağrılar yardımcı pilot tarafından cevapsız bırakılıyor. Yardımcı pilotun derin bir nefes aldığı duyuluyor, bu da bize uçak yerle temas ettiğinde yardımcı pilotun hayatta olduğunu ve şuurunun yerinde olduğunu ispatlıyor. Marsilya hava kontrolü uçaktan ‘acil yardım’ sinyalini vermesini istiyor, kontrol bu çağrısını bir çok kez yöneliyor. Kontrol Merkezi civarda bulunan uçaklardan bu mesajı Germanwings uçağına ulaştırmaları için devreye girmelerini istiyor. Yardımcı pilot bu çağrıların hiç birine cevap vermiyor. İsminin Andreas Lubitz olduğu söylenen yardımcı pilotun bir ‘terörist’ olduğuna dair hiç bir kanıt bulunamadı, dolayısıyla ‘terörist bir saldırı’ tezi mümkün değil.”

 

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.