Mehmetçiğin yardım ettiği 80 yaşındaki Kosovalı kadın, komutanın elini öpmek istedi...

Kosova'da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Kosova Türk Temsil heyeti Başkanlığı, Kosovalı sivillere yönelik yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Türk askerin son 20 yılın en büyük kış aylarının...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:13
Mehmetçiğin yardım ettiği 80 yaşındaki Kosovalı kadın, komutanın elini öpmek istedi...






Kosova'da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Kosova Türk Temsil heyeti Başkanlığı, Kosovalı sivillere yönelik yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Türk askerin son 20 yılın en büyük kış aylarının yaşandığı Kosova'da eksi 10 derecede ihtiyaç sahibi Kosovalı Bin aileye sahip çıkarak gıda ve giyecek yardımında bulundu. 80 yaşındaki bir Kosovalı kadın, Türk subayının kendisine gıda ve giyim paketi vermesi ardından ağlayarak komutanının elini öpmek istedi. Komutan da sen benim değil ben senin elini öperim diyerek yaşlı kadının elini öptü. 16 yıldır Kosovalılara yönelik yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Türk askeri, Türk Kızılay'ı ile gerçekleştirmiş olduğu işbirliğiyle Kosova genelinde bin aileye, gıda malzemelerinden oluşan yardım paketi ile giyecek yardımında bulundu. Mehmetçik, un, şeker, bulgur, makarna, nohut, fasulye, yağdan oluşan gıda paketi yanında; mont, kazak, tişört, pantolon, eşofman, elbise yardımında da bulundu. Kosova'nın birçok bölgesinde din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketlerini dağıtan Türk askeri, ihtiyaç sahibi Kosovalılara yönelik yardımlarının artarak devam edeceğini söyledi. Prizren'deki Rom asıllı 100'ün üzerinde vatandaşa yardım paketlerini dağıtan Türk askeri, önümüzdeki günlerde de yardım paketlerini dağıtmaya devam edeceklerini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.