Merkel’den ‘Avrupa Ordusu’ fikrine destek

AVRUPA Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claud Junker’in gündeme getirdiği 'Avrupa Ordusu' fikrine Almanya Başbakanı Angela Merkel’den destek geldi. Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz tarafından yapılan açıklamada,...

09 Mart 2015 Pazartesi 16:23
Merkel’den ‘Avrupa Ordusu’ fikrine destek






AVRUPA Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claud Junker’in gündeme getirdiği 'Avrupa Ordusu' fikrine Almanya Başbakanı Angela Merkel’den destek geldi.
Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Ordusu fikrini 'Geleceğin projesi' olarak nitelendirdiği belirtilen Merkel’in, Avrupa ülkeleri arasında sıkı askeri işbirliğinden yana olduğu ve Avrupa ordusu fikrini dar bir süreye sıkıştırılamayacak kadar önemli gördüğü kaydedildi.
AB Komisyonu Başkanı Jean Claud Junker, Avrupa ordusunun Rusya’ya karşı daha caydırıcı olacağı ve Avrupa ülkelerinin askeri harcamalarını da azaltacağı yönünde görüş belirtmişti. Junker’in sözlerine Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU) de destek vermişti.
SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK GELDİ
Almanya’daki diğer siyasi partilerden de Avrupa Ordusu konusunda destek veren açıklamalar geldi. Berlin’de yayımlanan Tagesspiegel gazetesine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD), Avrupa ordusu projesini SPD olarak kendilerinin de uzun yıllardan beri savunduklarını belirterek, "Ancak gerçekleşmesi için daha önemli bir yol katedilmesi gerekiyor. Şu aşamada, Avrupa’nın güvenliği için güvenlik stratejimizin gözden geçirilmesi ve yenilenmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Alman Yeşiller Partisi’nden de Avrupa ordusu fikrine destek geldi. Yeşiller Dış Politika Sözcüsü Omid Nouripour, Bayerischen Rundfunk’a yaptığı açıklamada Avrupa ordusunun iyi bir fikir olduğunu, ancak gerçekleşmesinin zor olacağını söyledi.
Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Güvenlik Politikaları Sözcüsü Georg Pazderski ise, AB ülkeleri arasında askeri malzeme üretiminde bile sorunlar yaşandığını hatırlatarak, Avrupa Ordusu fikrinin gerçekleşme ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Georg Pazderski AfD olarak, bunun yerine NATO’ya Avrupalı komutan atanmasının daha doğru olacağını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.