Moskova Garanti istedi, Ankara vermedi

Rusya ile Türkiye arasındaki krizin en önemli nedeni olarak ortaya çıkan savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili sorunun aşılması için her iki ülke diplomatları da yoğun çaba harcıyor.

17 Aralık 2015 Perşembe 09:46
Moskova Garanti istedi, Ankara vermedi






Moskova Garanti istedi, Ankara vermedi

Rusya ile Türkiye arasındaki krizin en önemli nedeni olarak ortaya çıkan savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili sorunun aşılması için her iki ülke diplomatları da yoğun çaba harcıyor. Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili tazminat ve benzer olayın yaşanmamasına dair 'garanti' isteyen Rusya, Türkiye'den ret cevabı aldı.

Türk hava sahasının ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilişkilerde yaşanan gerginlik sürerken, Rusya’dan yeni bir açıklama geldi.  Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksey Meşkov, RIA Novosti’ye verdiği mülakatta, Türkiye'nin düşürdüğü Rus savaş uçağı nedeniyle Rusya'ya tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Meşkov ayrıca Türkiye'nin böyle bir olayın tekrarlanmayacağı yönünde garanti vermesi gerektiğini de vurguladı. 

ANKARA: İHLAL OLMAMALI

Türkiye’den ise yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bilgiç talep edilen tazminatın ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bilgiç, Rusya’nın garanti talebine yönelik, “Rusya, Türk hava sahasını bir kez daha ihlal etmeyeceğine garanti versin" diye karşılık verdi.

Dileğimiz gerginliğin tırmanmaması

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Meşkov'un sözlerine, düzenlediği basın toplantısında yanıt verirken, gerginliğin tırmanmaması yönündeki dileklerini de ifade etti. Bilgiç şöyle konuştu: "Türkiye, Rus askeri hedeflerine herhangi hasmane tutum içinde yaklaşmamaktadır, gerginliğin tırmanmaması temel dileğimiz."
Son Güncelleme: 17.12.2015 09:48
Anahtar Kelimeler:
AnkaraTürkiyeRusyaMoskova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.