Münihli Türk gazeteciden veda gecesi

ALMANYA'nın Münih kentinde 45 yıl Türk gazeteleri için muhabirlik yapan İrfan Sezer, jübile ile veda etti. Gazetecilik yaşamına Münih’te Ekim 1968’te Tercüman gazetesinde başlayan Sezer, son olarak Milliyet gazetesinde...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:49
Münihli Türk gazeteciden veda gecesi






ALMANYA'nın Münih kentinde 45 yıl Türk gazeteleri için muhabirlik yapan İrfan Sezer, jübile ile veda etti.
Gazetecilik yaşamına Münih’te Ekim 1968’te Tercüman gazetesinde başlayan Sezer, son olarak Milliyet gazetesinde yazdı. Sezer’in Marriot Oteli'ndeki veda törenine aralarında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da bulunduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı. Bir çok Türk sivil toplum örgütü temsilcisinin plaketler verdiği Sezen, çok duygulu anlar yaşadı. Konuşmalar sırasında heyecandan konuşmakta zorlanan Sezer, gözyaşlarını tutamadı.
Kendisine Münihli Türk gazeteciler adına da plaket verilen Sezer’in jübile davetine İstanbul'dan katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşma yaptı. Kendisi de eski bir gazeteci olan Kılıç, "İrfan Sezer'den Münih'te görev yapan bütün gazetecilerin bir şeyler öğrenmiştir. Sezer, gazetecilik konusunda bir ekoldür" dedi.
Ali Kılıç, eski bir Münihli gazeteci olarak İrfan Sezer'e minnet borcunun olduğunu ve her zaman gazeteciliğin ince noktalarını da kendisinden öğrendiğini büyük bir gururla her yerde anlattığını söyledi.
BİR ÖMÜR MÜNİH
Gazeteci olarak 45 yıl boyunca yaşadıklarını 'Bir ömür Münih' adlı kitabında toplayan İrfan Sezer, kitabını imzalayıp konuklara dağıttı. Sezen, "Bu kitapla çok sevdiğim dostlarımla yeniden buluşma yaşayacağımı biliyorum. İyi ki vardınız, iyi ki varsınız" dedi. Orhan Atlıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı Sezer’in jübile gecesine Mesut Somalı ve arkadaşları, 'Derdiyoklar Ali' ve 'Duru' şarkı ve müzikleriyle renk kattı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.