MÜNİHLİLER TUĞÇE İÇİN MEVLİT OKUTACAK

ALMANYA’nın Offenbach kentinde geçen ay taciz edilen iki Alman kıza yardım ederken bir Sırp’ın darbeleriyle yaşamını yitiren 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak için Münihliler mevlit okutacak. Daha önce de Tuğçe için bir sessiz...

18 Aralık 2014 Perşembe 13:35
MÜNİHLİLER TUĞÇE İÇİN MEVLİT OKUTACAK






ALMANYA’nın Offenbach kentinde geçen ay taciz edilen iki Alman kıza yardım ederken bir Sırp’ın darbeleriyle yaşamını yitiren 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak için Münihliler mevlit okutacak.
Daha önce de Tuğçe için bir sessiz yürüyüş düzenleyen 'Üç beş kişi' adlı bir sivil inisiyatifin organize ettiği mevlit 2 Ocak Cuma günü Münih’te, Planegger Caddesi 18 numaradaki DİTİB Hacı Bayram Camisi’nde saat 18.30’da yapılacak. İnisiyatif sözcüsü Levent Ekiz Tuğçe’nin unutulmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylerken, "Özellikle Tuğçe’ye ‘Alman Liyakat Madalyası’ verilmesi konusunun hasır altı edilmemesini istiyoruz. Bu kahraman Türk kardeşimiz cesaretiyle tüm insanlara örnek olarak anılacaktır. Bu mevlit etkinliğimize her dinden her mezhepten ‘insanım’ diyen herkesi bekliyoruz. Dualarla Aslan Yürek Tuğçe'yi anacağız" dedi.
ULİ HOENESS’İN TUĞÇE HASSASİYETİ
Bayern Münih-Bayer Leverkusen karşılaşması öncesi her iki takımın futbolcularının Tuğçe için saygı duruşunda bulunması organizasyonunun da mimarlarından olduklarını söyleyen Levent Ekiz, "Bu saygı duruşu kendisiyle yakın işbirliği içerisinde olduğumuz ‘Dominik Brunner Vakfı’ Yönetim Kurulu Başkanı Alois Meier sayesinde olmuştu. Meier’in yakın dostu ve bu günlerde hapis cezasını çekmekte olan Bayern Münih’in eski başkanı Uli Hoeness’le yaptığı konuşma sonunda Allianz Arena’da Tuğçe için saygı duruşu yapılmıştı. Tuğçe’nin durumuna çok üzülen Hoeness, bu hassasiyeti gösterdi ve onun sayesinde Allianz Arena etkinliğini organize ettik. Bu vakıf, aynı Tuğçe gibi 12 Eylül 2009’da Münih’te metroda darp edilen öğrencilere yardım ederken iki cani tarafından öldürülen Dominik Brunner adına kurulmuştu" dedi.
Tuğçe için Münih’te geçtiğimiz ay yapılan yürüyüşe de katılan Alois Meier burada "Tuğçe ve Brunner yanlarında olanlara göz kapamayıp, müdahale ettiler ve bunu hayatlarıyla ödediler. Bu insanlar için sadece üzülmüyor onlara büyük saygı duyuyoruz" demişti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.