Münih’te 2. Dünya Savaşı'ndan Kalma 125 Kiloluk Bomba Bulundu

ALMANYA'nın Münih kentindeki Schwabing semtinde bulunan 2. Dünya Savaşı'dan kalma bir bomba etkisiz hale getirildi. Amerikan bombardımanından kalmış 125 kilo ağırlığındaki patlamamış bombanın uzmanlarca zararsız hale getirilmesi sırasında 200...

29 Ekim 2014 Çarşamba 14:50
Münih’te 2. Dünya Savaşı'ndan Kalma 125 Kiloluk Bomba Bulundu






ALMANYA'nın Münih kentindeki Schwabing semtinde bulunan 2. Dünya Savaşı'dan kalma bir bomba etkisiz hale getirildi.
Amerikan bombardımanından kalmış 125 kilo ağırlığındaki patlamamış bombanın uzmanlarca zararsız hale getirilmesi sırasında 200 metre çevresinde oturan yaklaşık 2 bin bin kişi tahliye edildi. Bombanın bulunduğu caddenin yakınındaki bir klinikteki hastalar da tahliye edilirken, semt sakinleri geçici olarak kriz merkezine dönüştürülen bir lise binasına yerleştirildi.
Tristan Caddesi’ndeki bir inşaat alanında bulunan patlamamış bombanın ateşleme sisteminin basit olması nedeniyle etkisiz hale getirilmesinin 20 dakika sürdüğü açıklandı. Bomba imha çalışmaları esnasında 200 polis, 85 itfaiye ve acil kurtarma ekipleri görev aldı. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.