Münih’te Açlık Grevine Katılan 5 Mülteci Hastaneye Kaldırıldı

ALMANYA'nın Münih kentinde 30 kadar mültecinin geçen cumartesi günü başlattığı açlık grevinde 3 mülteci fenalaştı. Böylece hastaneye kaldırılan mülteci sayısı 5'e ulaştı. Açlık grevinin yarattığı kriz hükümet ve belediye...

26 Kasım 2014 Çarşamba 16:45
Münih’te Açlık Grevine Katılan 5 Mülteci Hastaneye  Kaldırıldı






ALMANYA'nın Münih kentinde 30 kadar mültecinin geçen cumartesi günü başlattığı açlık grevinde 3 mülteci fenalaştı. Böylece hastaneye kaldırılan mülteci sayısı 5'e ulaştı.
Açlık grevinin yarattığı kriz hükümet ve belediye yetkililerini harekete geçirdi. Mülteciler, kentin Sendlinger Tor Meydanı'nda kurdukları çadırda başlattıkları açlık grevinde yetkililerden sığınma dilekçelerinin kabulü ve bulundukları koşulların iyileştirilmesi gibi isteğinde bulundu. Protestocuların istekleri kabul edilmezken, eyleme Münihliler pek ilgi göstermedi.
Protestocu mültecilerle görüşen Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) mültecilerin daha iyi koşullarda kalmaları konusunda elinden geleceğini yapacağını söylerken, sığınma dilekçelerinin kabulü konusunun hükümetin yetki alanına girdiğini belirtti. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann ise protestocu mültecilerin isteklerinin tamamen olasılık dışı olduğunu belirterek, "Bu eylem için sıfır anlayış gösteriyoruz" dedi. Hermann iltica dilekçelerini kabulü konusunda ise, "Bir hukuk devleti, şantajı kabul edemez" diye konuştu.
 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.