Mursi taraftarları polisle çatıştı

MISIR () - Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılması sonrası Mursi taraftarları Kahira başta olmak...

21 Nisan 2015 Salı 13:08
Mursi taraftarları polisle çatıştı






MISIR () - Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılması sonrası Mursi taraftarları Kahira başta olmak üzere bir çok kentte polis ile çatıştı. Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Kahire'deki Polis Akademisinde yapıldı. Hakim Ahmed Sabri, 2012'de yaşanan olaylara dair 'Şiddete teşvik' suçlamasıyla Muhammed Mursi'nin yanı sıra dönemin cumhurbaşkanlığı yetkilileri Esad eş-Şeyha, Ahmed Abdülati, Eymen Hüdhüd, Ala Hamza, Rıza es-Savi, Lemlum Mekkavi Cuma, Hani Seyyid Tevfik, Ahmed el-Muğiyr, Abdurrahman Izz ile İhvan Teşkilatı'ndan Muhammed el-Biltaci, Isam el-Aryan, Vecdi Guneym'in "20 yıl ağırlaştırılmış hapis ve 5 yıl polis gözetimine tabi tutulmasına kara verildiğini" açıkladı. Sanıklardan Abdulhakim Abdurrahman ve Cemal Sabir ise 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.