Müşterilerini reddeden taksicilere ceza yağdı

Enis AKSU / Bangkok Tayland’da taksi şoförleri diğer ülkelere nazaran çok daha seçici davranarak hoşuna gitmeyen yerlere gitmek isteyen müşterilerini sıkça reddediyordu ve Ulaşım Bakanlığı duruma el koydu. Türkiye’dekinin aksine Tayland’daki...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 23:29
Müşterilerini reddeden taksicilere ceza yağdı






Enis AKSU / Bangkok Tayland’da taksi şoförleri diğer ülkelere nazaran çok daha seçici davranarak hoşuna gitmeyen yerlere gitmek isteyen müşterilerini sıkça reddediyordu ve Ulaşım Bakanlığı duruma el koydu. Türkiye’dekinin aksine Tayland’daki taksi şoförleri çok uzun mesafeleri sevmiyor. Çünkü taksi açılış tarifesi 35 Baht (3 Lira) ve bu miktar tam 6 kilometrelik yol ücretine denk geliyor. Özellikle başkent Bangkok’ta uzun yol gidecek olan yolcular şehir içerisindeki tüm merkezleri saran paralı otobana çıkmak istemiyorsa kendisini kabul edecek taksi bulması oldukça zordu. Ulaşım Bakanlığı’nın geçen Şubat ayında başlattığı mobil bir uygulama ile yolcular kendilerini kabul etmeyen taksicileri şikayet edebiliyorlar. Toplamda 30bin kez indirilen programa 2 bin’e yakın şikayet ulaştı ve 818 tanesi hakkında yasal işlem başlatıldı. Ulaşım dairesi başkanlığının yakından takip ettiği şikayetlerden dolayı taksicilere ve taksilerin sahiplerine ceza yağdı. Para cezalarının haricinde 11 taksi şoförünün ehliyetine el kondu ve taksicilik yapmaları yasaklandı. Sadece müşteri reddeden yada kötü davranan taksicilerle sınırlı kalınmayacağını belirten Ulaşım dairesi genel müdür yardımcısı Chirute Visalachitra yakında eski, kirli yada kötü durumda olan taksilere de ceza verileceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.