Myanmar’dan turizm atağı

DIŞ HABER – Myanmar’dan turizm atağı Enis AKSU Her yıl ülkeye gelen turist sayısını yüzde 100’e kadar arttırmaya çalışan Myanmar hükümeti 800 adadan oluşan Mergui adalar topluluğunu turizm sektörüne kazandırmak için çalışmalar...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 23:45
Myanmar’dan turizm atağı






DIŞ HABER – Myanmar’dan turizm atağı Enis AKSU Her yıl ülkeye gelen turist sayısını yüzde 100’e kadar arttırmaya çalışan Myanmar hükümeti 800 adadan oluşan Mergui adalar topluluğunu turizm sektörüne kazandırmak için çalışmalar başlatıldığını açıkladı. Myanmar Yatırım Komisyonu (MIC)’na 2014 Aralık ayında toplam 27 şirket otel ve resort yapımı için izin başvurusunda bulunmuştu. Dış dünyaya yeni yeni açılmaya başlayan Myanmar, ticaretini her yıl katlayan bir ülke haline geldi. Geçen yıl tarihi rekorlar 3 milyon turist çeken ülkeye bu yıl içerisinde 5 milyon turist getirilmesi hedefleniyor. Mergui adalarında turistler için barınak imkanlarının çok kısıtlı olmasının yanı sıra yerli halkda zaman zaman geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu şekilde hükümet yerli halkın ekonomisini de güçlendirmeyi planlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.