Namık Kemal Zeybek: Tunceli'den milletvekili aday adayı olacağım

Temel ELCİVAN/DUISBURG, ()- ALMANYA'nın Duisburg şehrinde bir toplantıya katılan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Tunceli milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Namık Kemal Zeybek,...

09 Mart 2015 Pazartesi 11:25
Namık Kemal Zeybek: Tunceli'den milletvekili aday adayı olacağım






Temel ELCİVAN/DUISBURG, ()- ALMANYA'nın Duisburg şehrinde bir toplantıya katılan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Tunceli milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.
Namık Kemal Zeybek, Duisburg'da faaliyet gösteren Duisburg Merkez Ülkü Ocağı'nın davetlisi olarak dün aksam bir konferans verdi. Dernek binasında kalabalık bir davetli grubuna, Türkiye'deki gelişmeleri anlatan Namık Kemal Zeybek, konferans ardından sorularıyanıtladı. Zeybek, Tunceli'den milletvekili aday aday olacağını açıklarken bu konuda şöyle dedi:
"Birileri diyorlar ki 'Devlet Bahçeli'ye mi oy vereceğiz? Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara göre, secim barajını aşacak 4 parti görünüyor. Artık büyük bir ihtimalle bölücü parti de, barajı aşıyor. Bu durum karşısında Türk milliyetçilerinin, partilerine oy vermek için nazlanmalarının ve mazeret üretmelerinin hiç bir anlamı kalmamıştır. Devlet Bahçeli'yi beğenmeyenler olabilir, beğenmek zorunda da değiller. Recep Tayip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'yi bir karşılaştırın bakalım ne var? Bilgi deniyorsa bir bilim adamı, ekonomik doktorasını yapmış bir Bahçeli var. Dürüstlük deniyorsa, ayağına su dökemez. Devlet Bahçeli son derece dürüst bir adam. Başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde de, gayet güzel hizmetleri oldu. Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli kıyaslandığında Bahçeli, 10 kat daha üstündür. Bu da Devlet Bahçeli'ye ihtirazlarımız yok anlamına gelmez. O başka birşey. Netice bir karar verilecek. Bu seçimde de ne olursa olsun bizler, Devlet Bahçeli'yi, MHP'yi desteklemeliyiz, oylarını artırmalıyız, milletvekili sayısını artırmalıyız diye düşünüyorum. Ben bunları söylediğimde, 'Devlet Bahçeli sana randevu bile vermiyor' diyorlar. Vermesin. Randevu vermemesi, benim olan şahsi bir meseledir. İnsanlar, eğer şahsi meselelerini vatan meselesi uğruna geri plana atmıyorsalar, o zaman samimi değiller. Benim meselem Devlet Bahçeli meselesi değildir ayrıca. Türk milliyetçilerin partisi deniyor MHP'ye. Bir Türk milliyetçisinin, MHP'yi desteklemekten başka yapacak bir işi yoktur. Ben de sırf bu inançla, MHP'den hiç bir gelecek ya da bakanlık beklemeden, MHP'nin seçimi kazanamayacağı bir kentti Tunceli'yi seçtim. Herkes biliyor MHP'nin adayı bile çıkmıyor oradan. Böyle bir yerden aday adayı olduğumu ilan ediyorum, ayın 12'sinden sonrada dosyamı partiye teslim edeceğim. Eğer adaylığım kabul edilirse, gidip Tunceli'de çalışacağım. Neden MHP'ye oy verilmesi gerektiğini halka anlatmak istiyorum. Aday göstermeyebilirler, o da onların yetki alanlarına giriyor. Olmasa da yine insanlara, oyunuzu MHP'ye verin diye anlatmaya devam edeceğim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.