Nasa, Kızıl Gezegen’in Yüzeyinde Açılan Çukurun Fotoğrafını Yayınladı

AMERİKAN Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insansız hava aracı Curiosity’nin Mars’tan aldığı mineral örneklerinin ve yüzeyde açılan çukurun fotoğrafını yayınladı. Geçtiğimiz günlerde Curiosity’nin aldığı örneklerde...

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:13
Nasa, Kızıl Gezegen’in Yüzeyinde Açılan Çukurun Fotoğrafını Yayınladı






AMERİKAN Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insansız hava aracı Curiosity’nin Mars’tan aldığı mineral örneklerinin ve yüzeyde açılan çukurun fotoğrafını yayınladı.
Geçtiğimiz günlerde Curiosity’nin aldığı örneklerde feldisfat ve olivin minerallerinin bulunduğunu açıklamıştı. NASA CheMin adındaki robotik kolun Mars yüzeyinde açtığı çukurun fotoğrafını da yayınladı. Curiosity Mars yüzeyinin ve yörüngesinin mineral haritasının çıkarılmasında oldukça etkin bir rol oynuyor. CheMin’in çıkardığı kızıl toprağın bu zamana kadar elde edilen minerallerden çok daha fazla hematit ve demir oksit içerdiği de açıklandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.