Nazi hesapları gün yüzüne çıkacak

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / İsviçre bankalarındaki Nazi hesapları gün yüzüne çıkacak. Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt‘ın bildirdiğine göre, İsviçre uzun yıllardan beri haber alınamayan hesapların tespit edilmesi için işlem başlattı....

04 Mayıs 2015 Pazartesi 12:02
Nazi hesapları gün yüzüne çıkacak






Ahmet YILDIRIM - ALMANYA /

İsviçre bankalarındaki Nazi hesapları gün yüzüne çıkacak. Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt‘ın bildirdiğine göre, İsviçre uzun yıllardan beri haber alınamayan hesapların tespit edilmesi için işlem başlattı. Yapılan yasal değişiklikle 60 yıl ve daha uzun zamandır hiç bir işlem yapılmayan hesapların, kamuoyuna açıklanması çalışmalarının sürdüğünü İsviçre Bankalar Birliği’nden bir yetkiliye dayanarak veren Handelsblatt, hesaplar hakkında yıl sonuna kadar kamuoyunun bilgilendirileceğini yazdı. Yapılan yeni düzenlemenin hem İsviçreliler, hem de yabancılar tarafından açılan hesapları kapsadığı belirtiliyor.

NAZİ HESAPLARI ORTAYA ÇIKACAK

Düzenleme, 1955 ve öncesinde İsviçre bankalarında açılan ve 1965’ten bu tarafa ise hiç bir işlem yapılmayan ve haber alınamayan hesapların açıklanmasını öngörüyor. İsviçre’nin başlattığı bu hesap kontrollerinin, II. Dünya Savaşı sonrasında Naziler tarafından yatırılan paraları ortaya çıkarması bekleniyor.

1990’lı yıllarda, uzun süredir işlem yapılmayan banka hesaplarında, Naziler tarafından yatırılan ve Yahudilere ait paraların bulunduğu iddia edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.