Nemstov suikastinde 5 Çeçen tutuklandı,1 şüpheli bomba ile intihar etti

RUSYA, () - RUSYA'da muhalif lider Boris Nemtsov’a düzenlenen suikastle ilgili olarak 5 kişi tutuklandı. Bir şüpheli ise kendini havaya uçurarak intihar etti. RIA Novosti’nin haberine göre, geçen cumartesi günü İnguşetya Cumhuriyeti’nde...

09 Mart 2015 Pazartesi 01:40
Nemstov suikastinde 5 Çeçen tutuklandı,1 şüpheli bomba ile intihar etti






RUSYA, () - RUSYA'da muhalif lider Boris Nemtsov’a düzenlenen suikastle ilgili olarak 5 kişi tutuklandı. Bir şüpheli ise kendini havaya uçurarak intihar etti.
RIA Novosti’nin haberine göre, geçen cumartesi günü İnguşetya Cumhuriyeti’nde gözaltına alınan Anzor Gubaşev ve Zaur Dadaev, Nemstov’un katil zanlısı olarak, Şagid Gubaşev, Ramazan Bakhayev ve Tamerlan Eskerkhanov ise cinayete yardımcı olmaktan tutuklandı.
Altıncı şüpheli Beslan Şahanov’un ise, dün Çeçenistan’ın başkenti Grozni’deki evine gelen polisleri görünce kendini el bombasıyla havaya uçurduğu bildirildi. Zanlılardan 5’inin de Çeçenistan uyruklu olduğu açıklandı.

İnguşetya polisi, Zaur Dadaev’in 10 yıldan beri Çeçenistan’da içişleri bakanlığına bağlı bir güvenlik biriminde çalıştığını duyurdu. Gubaşev’in ise Moskova’da özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı ortaya çıktı.
Zaur Dadaev isimli bir asker Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından başarı madalyasıyla ödüllendirilmişti. Suikastle ilgili tutuklanan kişinin, bu kişi olup olmadığı henüz kesinleşmedi.
Boris Nemtsov, 27 Şubat Cuma günü, Moskova’da, Kremlin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.
Bu arada, Nemtsov’un elinde Rusya’nın Ukrayna’ya asker gönderdiğine dair belgeler bulunduğu ve yakınlarına bu belgeleri açıklayacağını söylediği ileri sürülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.