Netanyahu: Toprakları boşaltırsak, terörün eline geçer

İSRAİL Başbakanı Benjamin Netanyahu partisinin haftalık toplantısının ardından açıklaması yayınladı. Netanyahu açıklamasında İsrail’in Ortadoğu ikliminin mevcut durumu nedeniyle İran’a karşı hiçbir toprak parçasından...

09 Mart 2015 Pazartesi 13:39
Netanyahu: Toprakları boşaltırsak, terörün eline geçer






İSRAİL Başbakanı Benjamin Netanyahu partisinin haftalık toplantısının ardından açıklaması yayınladı.
Netanyahu açıklamasında İsrail’in Ortadoğu ikliminin mevcut durumu nedeniyle İran’a karşı hiçbir toprak parçasından vazgeçmeyeceğini belirtti. Önümüzdeki hafta genel seçimlerde tekrar aday olmaması yönünde gösteriler düzenlenen Netanyahu, ödün vermeyen tutumu nedeniyle tekrar seçilirse uluslararası toplumunun bölgedeki barış istemini zora sokacağı ön görülüyor. Likud Partisi'nin toplantısından sonra yayınlanan yazılı açıklamada, "Başbakan Netanyahu eğer bölgeyi boşaltırlarsa, buranın İran tarafından desteklenen aşırı dinci terör örgütlerinin eline geçeceğini söyledi. Topraklardan vazgeçme olmayacak ve bu konuda imtiyaz verilmeyecek" denildi.
Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada bu açıklamanın Başbakan’ın uzun vadeli tutumunu ifade ettiği belirtildi. Netenyahu daha önce silahsız ve bölgedeki Yahudi varlığını tanıyan bir Filistin Devleti’ne destek vereceğini açıklamıştı. Fakat son açıklamada Netenyahu bölgede bir Filistin Devleti’nin kurulmasının kabul edilemez olduğunun da altını çizdi.
Filistin’in eski baş müzakerecisi Saeb Erekat ise Netanyahu’nun bölgedeki karışıklığı bir mazeret olarak öne sürdüğünü belirtti. "Bugün Netanyahu gerçek yüzünü gösterdi" diyen Erekat, “Netenyahu, 1993’ten beri iki devletli çözümü ve barış seçeneğini yok etmek için oldukça sıkı çalışıyor” dedi.
İsrail’de normal şartlarda Kasım 2017 tarihinde yapılacak olan genel seçimler, erken seçim kararının artından 17 Mart’ta yapılacak. Bu tarih öncesinde ülkede Netanyahu’nun aday olmasını istemeyen gruplar gösterilerine devam ederken, ülkede yapılan anketler ise Netanyahu ve partisini önde gösteriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.