Norveç’te kurt alarmı

NORVEÇ’İN Östmarka bölgesinde, son 4-5 ay içinde meydana gelen Kurt saldırıları nedeniyle bölge halkı huzursuz yaşamaya başladı. Sağ Partili Belediye Başkanı Tonje Anderson Olsen, ailelerin çocuklarını dışarı yalnız bırakmak...

31 Temmuz 2015 Cuma 16:00
Norveç’te kurt alarmı






NORVEÇ’İN Östmarka bölgesinde, son 4-5 ay içinde meydana gelen Kurt saldırıları nedeniyle bölge halkı huzursuz yaşamaya başladı. Sağ Partili Belediye Başkanı Tonje Anderson Olsen, ailelerin çocuklarını dışarı yalnız bırakmak istemediklerini söyledi. Son olarak Salı günü Marte Jacobsen ve Björn Arvid Kjensberg adındaki çiftin keçilerinin saldırıya uğradığı ve keçilerden birinin öldüğü bildirildi. Çift kurtların evlerinin önüne kadar geldiğini ve kaçmaları için havaya uyarı ateşi açtıklarını belirterek, her an kendilerine de saldıracakları endişesi ile yaşamaya başladıklarını söylediler. Marte Jacobsen 12 yaşındaki kızının yalnız başına dışarı çıkmasına izin vermediklerini belirterek “Son aylarda yaşadığımız kurt saldırıları yüzünden huzurumuz kaçtı. Kendimizi güvende hissetmiyoruz. Önceleri hayvanlarımız akşam saatlerinde tarlada kalabiliyordu şimdi ne akşam ne de gündüz saatinde ahırdan çıkaramıyoruz” dedi.

Norveçli yetkililer, ülkede 32 ile 50 arasında kurt bulunduğunu bu yıl 14 Kurt’un öldürüldüğünü bildirdi. Kurtların öldürülmesi yasak olan ülkede, tilki ve kurt öldüren Dennis Nordahl hakkında dava görülmeye başlandı. Dennis Nordahl, ilk duruşmada av sırasında öldürdüğü Kurt’u tilki sanarak ateş ettiğini söyledi. Norveç’te bulunan kurtların daha çok İsveç’te dünyaya gelip, Norveç’e geçtikleri belirtildi. Norveç makamları kurt saldırılarının yaşandığı Östmarka bölgesi halkına, kurtları öldürmek yerine bölgeden uzaklaşmaları için korkutmaları tavsiyesinde bulunarak aksi takdirde ceza alabilecekleri uyarısında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.