Norwegian Air grevi 10’uncu gününde 200 bin kişiyi etkiledi

NORVEÇ, Danimarka ve İsveç’te greve başlayan Norwegian Air pilotları 10’uncu günde de iş başı yapmayınca, bu sabah 25 bin yolcu havaalanlarında mahsur kaldı. Taraflar arasında süren görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:58
Norwegian Air grevi 10’uncu gününde 200 bin kişiyi etkiledi






NORVEÇ, Danimarka ve İsveç’te greve başlayan Norwegian Air pilotları 10’uncu günde de iş başı yapmayınca, bu sabah 25 bin yolcu havaalanlarında mahsur kaldı.
Taraflar arasında süren görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca sadece Danimarka’da 26 uçuş iptal edildi. Bazı uçuşları kiraladıkları pilotlarla gerçekleştirmeye çalışan Norwegian Air şirketi, İngiltere de bir kardeş şirket oluşturulduğunu, bundan böyle Norveç bayrağı yerine İngiliz bayrağı altında uçuşlarına devam edeceklerini bildirdi. Pilot Sendikası Başkanı Arve Sigmundstad her iki tarafın da öne sürdüğü şartlarda biraz yumuşamaya gittiğini belirterek, şöyle dedi:
"Uykusuz geçen bir hafta sonunda taraflar anlaşamadı ama birbirine biraz daha yaklaştı. Çözüme yakın olduğumuzu söyleyebilirim. En azından medya savaşı yerine pazarlıklara konsantre olma konusunda anlaştık."
Norwegian Air yöneticileri de pilotlara 3 yıl işten çıkarmama, ücret garantisi verilmesine rağmen iş başı yapmamalarına anlam veremediklerini belirterek, pilotlara pazarlık için son şans verildiğini söylediler. Norwegian Air sözcüsü Anne-Sissel Skanvik şirketin çok büyük zarara uğradığını belirterek grev nedeniyle uçamayan yolcu sayısının 200 bine ulaştığını söyledi. Pilotların grevi yüzünden 650 uçak havaalanlarında beklerken 800 kabin personeli de grevden etkilendi. Danimarka servis branşında çalışanlar sendikası, anlaşmaya varılmaması durumunda pilotları desteklemek için 3 bin üyesi ile sempati grevine başlayacaklarını bildirdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.