NSU cinayetleri film oluyor

Ahmet İNCEL / MÜNİH () Almanya'da sekizi Türk, biri Yunan, diğeri de Alman olan 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı grup Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)'nun cinayetleri film oluyor. Costantin Film yetkililerinin bugün Münih’te yaptığı...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 17:24
NSU cinayetleri film oluyor






Ahmet İNCEL / MÜNİH () Almanya'da sekizi Türk, biri Yunan, diğeri de Alman olan 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı grup Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)'nun cinayetleri film oluyor. Costantin Film yetkililerinin bugün Münih’te yaptığı açıklamaya göre, filmin senaryosu Stefan Aust ve Dirk Laabs’ın “Heimatschutz-Der Staat und die Mordserie des NSU” (Vatanı koruma-Devlet ve NSU Cinayetler serisi) adlı kitabından alınıyor. Kitapta, yazarlar Federal Anayasayı Koruma Örgütü’nün Neonaziler’le mücadelesi anlatılıyor. Filmde doksanlı yıllarda bir terör örgütü kuran, hırsızlık yapan, cinayetler işleyen ve bombalı saldırılar düzenleyen üç Neonazi arkadaşın hikâyesi anlatılacak. Constantin film şirketi 2008 yılında Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun konu edildiği “Der Baader Meinhof Komplex” adlı kitabı da beyaz perdeye aktarmıştı. Filmin kadrosu henüz belli değil Şirket yetkililerince filmin kadrosu henüz açıklanmazken, “Paramparça” dizisinin oyuncularından Nursel Köse geçtiğimiz ay NSU filmi için Haziran’da kamera karşısına geçeceğini açıklamıştı. Nursel Köse, “Almanya'nın en önemli davalarından birine konu olan seri cinayetler yakında sinemaya taşınacak. Haziran'da gelip bu film için kolları sıvayacağım” demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.