Nürnberg'de Depresyon Paneli Düzenlendi

'DEPRESYONA Karşı Nürnberg Girişimi' adlı kuruluş 4'üncü kez antidepresyon paneli düzenledi. DİTİB’e bağlı Eyüp Sultan Camisi'nin konferans salonunda gerçekleşen panel büyük ilgi gördü. DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir’in...

24 Kasım 2014 Pazartesi 15:11
Nürnberg'de Depresyon Paneli Düzenlendi






'DEPRESYONA Karşı Nürnberg Girişimi' adlı kuruluş 4'üncü kez antidepresyon paneli düzenledi. DİTİB’e bağlı Eyüp Sultan Camisi'nin konferans salonunda gerçekleşen panel büyük ilgi gördü.
DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir’in açış konuşmasından sonra Psikiyatri ve Psikoterapi Kliniği'nde görevli Dr. Pedagog ve Nürnberg Belediyesi Meclisi üyesi Aynur Kır, ekonomik nedenlerden başka ülkelere göç etmiş toplum gruplarında depresyonun daha sık görüldüğünü vurguladı. Aynur Kır, Türk toplumuna yönelik bilgilendirme toplantılarının önemine dikkat çekerek, 14 yıllık çalışmaları boyunca depresyon hastalarının tedavisinde önemli adımlar atıldığını bildirdi İntihar olaylarının azaldığını belirten Kır, buna karşın depresyon tedavisi için gelen hastaların çoğaldığına dikkat çekti. Başkonsolos Asip Kaya ise, dünyada 350 milyon depresyon hastası olduğunu söyledi. Başhekim Dr. Wolf- Dietrich Braunwarth de Almanya’da 4 milyon kişinin depresyon rahatsızlığı yaşadığını vurguladı.
Panelde Psikoterapi Kliniği Servis Başhekimi Dr. Deniz Karagülle, depresyon hastalığı tedavi yöntemlerini anlattı. AWO Türkçe Acil yardım hattını tanıtan Yakup Keskin dayanışma grubu hakkında bilgi verdi. Psikolog Jasemin Ölçüm de odaklama tekniği ve tedavi yöntemi hakkında bilgi sundu. Tim Engelliler Derneği'nden Türkan Begen göçmenlere yardım çemberini tanıtıcı bir konuşma yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.