Nürnberg’de geç ama görkemli 23 Nisan kutlaması

  DIŞ HABER - Taner TÜZÜN - Nürnberg ( ) ALMANYA’da Nürnberg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği, Türk Sivil Kuruluşları ile Öğretmen ve öğrencilerin desteklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 10:36
Nürnberg’de geç ama görkemli 23 Nisan kutlaması






  DIŞ HABER -

Taner TÜZÜN - Nürnberg ( )


ALMANYA’da Nürnberg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği, Türk Sivil Kuruluşları ile Öğretmen ve öğrencilerin desteklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı geç ama tüm görkemi ile kutlandı. Fürth Şehir Salonundaki kutlamaya Başkonsolos Asip Kaya, Eğitim Ataşesi Kamil Aydoğan, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediyesi Encümen üyesi Aynur Kır, Fürth Belediyesi Encümen üyeleri Ayhan Yeşil , Aydın Kaval ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

PROGRAMI İKİ ÖĞRENCİ SUNDU

Programı Sude Yeşil ile Buğra Gürgönül adlı öğrenciler takdim ederken, Türkçe Dersi Öğrencileri eşliğinde saygı duruşu ve Milli marşlar okundu. Başkonsolos Asip Kaya’nın, günün anlam ve manasını belirten konuşmasının ardından, Çiftetelli, Flamenko dansı, harmandalı, çayda çıra, Kuğu gölü gibi oyunlar sahnelendi ve şiirler okundu. Farklı kökenli çocuklarında sahne aldığı kutlama tüm coşkusu ile sürerken, ana salonun yanı sıra, diğer salonda birbirinden ilginç oyunlar ve gösteriler yapıldı. Türk yiyeceklerinin yanı sıra, program öncesi barış sembolü güvercinler uçuruldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.