Öğrencilerin Yazdığı Hikayeler Kitap Haline Getirildi

ALMANYA'nın Ruhr Havzası'nda bulunan farklı okullarda öğrenim gören ve yaşları 10- 20 arasında değişen 100'ü aşkın öğrencinin yazdığı öyküler kitap haline getirildi. Toplam 115 öyküden oluşan 'Zaman Nasıl Akıp Gidiyor- Wie die...

26 Kasım 2014 Çarşamba 16:38
Öğrencilerin Yazdığı Hikayeler Kitap Haline Getirildi






ALMANYA'nın Ruhr Havzası'nda bulunan farklı okullarda öğrenim gören ve yaşları 10- 20 arasında değişen 100'ü aşkın öğrencinin yazdığı öyküler kitap haline getirildi. Toplam 115 öyküden oluşan 'Zaman Nasıl Akıp Gidiyor- Wie die Zeit vergehtö' adlı kitap, Essen Volkshochschule'de düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.
Essen'de bulunan Kültür Merkezi Grend ile Geest Yayınevi öncülüğünde hazırlanan kitabın tanıtım etkinliğinde Essen Belediye Başkanı Franz Josef Britz, yayıncılar Dr. Andreas Klink, Dr. Artur Nickel, Grend Kültür Merkezi Başkanı Johannes Brackmann ve Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak, birer konuşma yaptı. Sanatçı Kazım Birlik ve Suat Kuzucu'nun müzik dinletisi ile başlayan etkinliğe eğitim camiasından kalabalık bir davetli grubu katılırken, öğrenci ailelerinin de katılım sağladığı görüldü. Zaman Nasıl Akıp Gidiyor adlı kitapta 'Özgürlük ve Zaman' isimli öyküsü yer alan Gelsenkirchen Grillo Lisesi Öğrencisi Sude Özyurt, sahnede öyküsünü okudu.
Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft'ın da önsöz yazdığı kitapta 14 öğrencisinin öyküsüne yer verilen Gelsenkirchen Grillo Lisesi Türkçe Öğretmeni Celal Aydemir, söz konusu yarışmaya okul olarak 5 yıldır katıldıklarını belirtti. Celal Aydemir, "Artık öğrencilerimiz kendilerini Türkçe hem de Almanca olarak rahatça ifade edebiliyor. Alman toplumunda bize hep işçi, sokakları süpüren insan gözüyle bakılıyordu. Şimdilerde görüyoruz ki, bizim öğrencilerimiz arasında Almanca- Türkçe metin yazabilen başarılı öğrenciler var. İnanıyorum ki öğrencilerimiz arasından birkaç yazar çıkacak" dedi. 'Özgürlük ve Zaman' adlı öyküsünü sahnede okuyan Sude Özyurt ise, “Burada olmak ve öykü okumak çok değişik bir duygu, bunu da herkes yaşamak ister sanırım. Beni destekleyen aileme ve öğretmenim Celal Aydemir'e çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.