Ornella Muti’ye 8 ay hapis cezası

Esma ÇAKIR/ROMA, ()- İTALYAN aktris Ornella Muti, Vladimir Putin’in de bulunduğu bir hayır gecesine katılmak için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.  İtalya’nın seks sembollerinden...

26 Şubat 2015 Perşembe 14:35
Ornella Muti’ye 8 ay hapis cezası






Esma ÇAKIR/ROMA, ()- İTALYAN aktris Ornella Muti, Vladimir Putin’in de bulunduğu bir hayır gecesine katılmak için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.  İtalya’nın seks sembollerinden Ornella Muti’nin cezalandırılmasına yol açan olay şöyle gelişti:
Ornella Muti, Pordenone kasabasındaki Verdi Tiyatrosu’nda 10 Aralık 2010 tarihindeki sahneleyecekleri 'L’Ebreo (Yahudi)' adlı oyunda sağlık sorunlarını gerekçe göstererek gitmedi. Solunum yolu enfeksiyonu, yüksek ateş ve ağır ses kısıklığı yaşadığını belirten Muti, doktorundan aldığı 5 günlük raporu da tiyatro yönetimine gönderdi. Bu nedenle temsil iptal olurken, daha sonra ünlü aktristin söz konusu tarihlerde, Oscar ödüllü aktör Kevin Costner ve dönemin Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in de katıldığı bir hayır gecesi için St. Petersburg’a gittiği ortaya çıktı.
Bunun üzerine Pordenone Mahkemesi, 'Ağırlaştırılmış dolandırıcılık' suçundan Muti hakkında dava açtı. Savcılık, görülen duruşmaların ardından hazırladığı mütalaasında Muti hakkında 6 ay 15 gün hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti, dün açıklanan kararda bu cezayı 8 aya çıkardı. Ayrıca mahkeme 600 Euro para cezasına da hükmederken, 30 bin Euro ödemesi halinde Muti’nin hapis cezası ortadan kaldırılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.