Özgür Tibet için Londra’da yürüdüler

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da bir araya gelen binlerce Tibetli, Çin devletinin Tibetliler üzerinde uyguladığı baskıyı protesto etti. Londra’nın ünlü Oxford Caddesi'nde toplanan binlerce gösterici İngiliz Yayın Kurumu...

08 Mart 2015 Pazar 11:44
Özgür Tibet için Londra’da yürüdüler






İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da bir araya gelen binlerce Tibetli, Çin devletinin Tibetliler üzerinde uyguladığı baskıyı protesto etti.
Londra’nın ünlü Oxford Caddesi'nde toplanan binlerce gösterici İngiliz Yayın Kurumu BBC’nin bulunduğu bina önünden geçerek yaklaşık 1 saat süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Londra merkezli 'Özgür Tibet' adlı grup tarafından düzenlenen gösteride protestocular, 'Çin Tibet işgaline son ver', 'İngiltere Tibet’in İnsan Haklarına Destek Ver', 'Tibetliler Özgürlük İstiyor' yazılı dövizler taşıyarak slogan attı.
Tibet üzerinde 50 yıldan fazla süreden bu yana sert yönetimini sürdüren Çin, bölgede çıkan huzursuzluklarda kendisinin payı olabileceğini kabul etmiyor. Pekin, olaylarının ardında Dalai Lama ile ülke dışındaki tahrikçilerin bulunduğunu savunuyor. 2008 yılında Tibetliler ile Çinliler arasında çıkan çatışmalarda 22 kişi ölmüş, isyanın ardından iki Tibetli idam edilmişti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.