Papa, Akdeniz’de ölen göçmenler için dua etti, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı

Esma Çakır - Roma / KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco, dün gece Akdeniz’de teknelerinin batması sonucu öldürüldüğü bildirilen 700’e yakın göçmen için dua ederken, uluslararası toplumu, bu soruna çözüm bulmaya çağırdı....

19 Nisan 2015 Pazar 14:13
Papa, Akdeniz’de ölen göçmenler için dua etti, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı






Esma Çakır - Roma / KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco, dün gece Akdeniz’de teknelerinin batması sonucu öldürüldüğü bildirilen 700’e yakın göçmen için dua ederken, uluslararası toplumu, bu soruna çözüm bulmaya çağırdı. Geleneksel Pazar ayini Angelus kapsamında Papalık Sarayı’ndaki çalışma ofisinin penceresinden binlerce kişiye seslenen Papa Francesco, dün gece Libya’nın 60 deniz mili açığında yüzlerce göçmenin öldüğü belirtilen trajik olaya da değindi. “Akdeniz sularında yeni bir trajedi haberi geldi” diyen Papa, “Libya’nın 60 mil açığında göçmenlerle dolu bir tekne battı ve yüzlerce kurban olmasından korkuluyor. Bu trajedi karşısında en derin üzüntülerimi ifade ediyor, ölenler ve onların aileleri için dua ediyorum” dedi. Uluslararası toplumu, bir daha benzer trajedilerin yaşanmaması için kararlı bir şekilde bu konuda harekete geçmeye çağıran Papa, “Onlar bizim gibi kadın ve erkeklerdi. Onlar, aç, zulüm görmüş, yaralı, sömürülmüş, savaş mağdurları, daha iyi bir yaşam ve mutluluk arayan bizim kardeşlerimizdi” diye sözlerini sürdürdü. Papa daha sonra meydandakileri, kendisiyle birlikte sessizce bu trajedinin kurbanları için dua etmeye davet etti. Bu arada, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’yla dün bir araya gelen Papa, İtalya’nın göçmen kurtarma çalışmalarında üstlendiği aktif rolden ötürü teşekkür etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.