Paris'de sakın bunu yapmayın; İstanbul'da serbest

Sokak magandalarından bıkan Fransızların imdadına Paris belediyesi yetişti. 800 kişilik nezaket timi, yollara çöp atanları, yerlere tükürenleri cezalandıracak.

12 Eylül 2016 Pazartesi 17:52
Paris'de sakın bunu yapmayın; İstanbul'da serbest






Paris'de sakın bunu yapmayın; İstanbul'da serbest

Magandaların cirit attığı büyükşehirlerde yere tükürenlerden, sokakları ve caddeleri kirletenlere karşı toplumsal duyarsızlık had safhada. Durum sadece Türkiye'de değil Avrupa'yı da çileden çıkarınca, bazı ülkelerde ceza uygulaması devreye giriyor. Bunun ilk örneği Paris'te kendini gösteriyor.

NEZAKET TİMLERİ KURULUYOR

Fransa'nın başkenti Paris'te bin 800 kişilik nezaket ekibi, bugünden itibaren görgü ve nezaket kurallarına uymayanları uyarıp, gerektiğinde ceza yazabilecek

Paris'te görgü ve nezaket kurallarına uymayanlar cezalandırılacak.
Paris Belediyesi, bugünden itibaren şehirde görgü ve nezaket kurallarına uymayanların tespiti için "nezaket ekibi" uygulamasına geçtiğini duyurdu.
Şehir geneline dağılacak bin 800 kişilik nezaket ekibi, sigara izmaritini yere atan, sokağa tüküren, toplumsal düzeni bozan kişileri uyaracak ve gerektiğinde ceza yazacak.
Belediyenin diğer ekipleriyle aynı üniformayı giyecek nezaket ekibi göz yaşartıcı sprey ve cop taşıyacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.