Paris'te 1915 olayları anması

Gülten Özbey - Paris - Paris'te 1915 olayları anması Fransa'nın başkenti Paris'te 1915 olaylarını anmak için akşam saatlerinde başlayan program Erivan bahçesindeki Komitas heykeline Başbakan Manuel Vals ,Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun...

25 Nisan 2015 Cumartesi 14:23
Paris'te 1915 olayları anması






Gülten Özbey - Paris - Paris'te 1915 olayları anması Fransa'nın başkenti Paris'te 1915 olaylarını anmak için akşam saatlerinde başlayan program Erivan bahçesindeki Komitas heykeline Başbakan Manuel Vals ,Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun çelenk koyması ile başladı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo Bu gece tarihi Ermeni soykırımı için buradayız. Erivan'dan birkaç saat önce geldim. Hollande ile birlikte Ermeni halkının yanındaydık. Ermeni kökenli vatandaşlar Paris'e enerji veriyor. Erivan bahçesine Ermeni kadınlar için 100 gül diktik. Papa ilk kez soykırım ifadesi kullandı. Erivan'da bu sabah soykırım hafızasını birlikte taşımak için bir protokol imzaladık dedi. Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi Eşbaşkanı Arain Toranian, Bundan on sene önce şimdi hayatını kaybetmiş Türkiye'nin en ünlü gazetecisi Mehmet Ali Birand Türk hükümetini soykırımı tanımaya davet etti. dedi. Başbakan Manuel Valls, Cumhurbaşkanı Erivan'daydı. Hepimiz birlikte Paris'teyiz. Fransa sizinle birlikte. Gerçekler için dedi. Programa katılanlar Paris'teki Türkiye Büyükelçiliği'ne yürüdü. Türk büyükelçilik önü ve büyükelçiliğe bağlanan sokak başları polis tarafından demir bariyerlerle kapatıldı. Korteje kalabalık bir polis otosu ve özel çevik kuvvet eşlik etti. Büyükelçilik yakınındaki meydanda toplanan Ermeni göstericilerden bir grup ellerindeki pankratları, taş, havai fişekleri polis bariyerlerine attı. Türkiye alehine sloganların atıldı. Bir grup gösterici Polis bariyerlerini yumrukladı. Bariyerleri zorlamaya başlayınca polis göstericileri biber gazı ile uzaklaştırdı. Saat 22'de Eyfel Kulesi'nin ışıkları on dakika söndürüldü. Ancak eylemciler polis bariyerlerine eylemde olduklarından, Eyfel'in ışıklarını söndürmesine dikkat bile edilmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.