Paris’te Meçhul Asker Anıtı’ndaki meşale Çanakkale Şehitleri için yandı

  DIŞ HABER – Fransa’nın başkenti Paris’te Champs-Élysées caddesinde bulunan Meçhul Asker Anıtı’nda (Arc de Triomphe) Çanakkale Savaş’larının 100.yılı yılı nedeniyle dün anma töreni düzenlendi. Paris’teki...

26 Nisan 2015 Pazar 12:12
Paris’te Meçhul Asker Anıtı’ndaki meşale Çanakkale Şehitleri için yandı






  DIŞ HABER –

Fransa’nın başkenti Paris’te Champs-Élysées caddesinde bulunan Meçhul Asker Anıtı’nda (Arc de Triomphe) Çanakkale Savaş’larının 100.yılı yılı nedeniyle dün anma töreni düzenlendi.

Paris’teki Meçhul Asker Anıtı’ndaki tören Fransa Ulusal Çanakkale ve Doğu Cepheleri Anma Derneği tarafından düzenlendi. Törene Türkiye Paris Büyükelçiliği birinci müsteşarı Ali Onaner katıldı. Törene Çanakkale’de hayatını kaybeden Fransız savaşçıların yakınları, Askeri temsilciler, resmi davetliler katıldı.

Zafer Takı Meçhul Asker anıtına yürüyüş ve meşale yakılması sonrasında Çanakkale Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti. Çelenk konulması ve lise öğrencilerinin gül bırakması sonrası anıtta bulunan resmi heyet anıt defterine yazdı. Ulusal Polis bandosu Fransız besteci Alain Delhotal’ın Çanakkale'yi Hatırla adlı parçasını seslendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Paris Çanakkale anma programı

Detaylar

Çelenk koyma

Haber-Kamera Gülten Özbey PARİS

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.