Pegida yandaşları sığınmacılara saldırdı

 Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / Almanya’da İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Pegida yandaşları sığınmacılara saldırdı. Dresden kentinde yapılan ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı gösterinin dağılmasının ardından...

03 Mart 2015 Salı 10:31
Pegida yandaşları sığınmacılara saldırdı






 Ahmet YILDIRIM – DORTMUND /

Almanya’da İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Pegida yandaşları sığınmacılara saldırdı. Dresden kentinde yapılan ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı gösterinin dağılmasının ardından bir grup Pegida yanlısı, Semperoper meydanında çadır kuran sığınmacılara saldırdı. Polis açıklamasına göre, çok sayıda havai fişek atılan olayların Pegida taraftarları ile sığınmacılar arasında büyük çaplı kavgaya dönüşmesi, atlı polislerin zamanında müdahalesi ile engellendi.

Dresden Semperoper meydanında sığınmacılara destek amacıyla Cumartesi akşamı yapılan etkinliğin ardından, bir grup çadır kurarak sığınmacılara yönelik yaklaşımları protesto etmeye başlamıştı. Şehir idaresi ise, çadırların kaldırılmasını istemiş ve Pazartesi akşama kadar süre vermişti.


LEİPZİG’DE İSE LEGİDA YANLILARINA SALDIRILDI

Bu arada, Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Leipzig kentinde yapılan Pegida uzantısı Legida gösterisi sonrasında ise, siyah elbiseli ve yüzleri maskeli kişiler Legida yanlılarına saldırdı.

Almanya’da hafta başında Magdeburg, Chemnitz ve Suhl kentlerinde de Pegida uzantısı gösteriler yapıldı. Gösterilerin olaysız geçtiği kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.