Peskov: Putin, Nemtsov'un ölümünün provokasyon olduğunu düşünüyor

RUSYA Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, hükümeti eleştiren muhalefet partisi milletvekili Boris Nemtsov'un ölümünün Rusya hükümetinin itibarını olumsuz etkilemeyeceğini bildirdi. Peskov, Vladimir Putin'in bu ağır ölümün...

28 Şubat 2015 Cumartesi 13:42
Peskov: Putin, Nemtsov'un ölümünün provokasyon olduğunu düşünüyor






RUSYA Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, hükümeti eleştiren muhalefet partisi milletvekili Boris Nemtsov'un ölümünün Rusya hükümetinin itibarını olumsuz etkilemeyeceğini bildirdi. Peskov, Vladimir Putin'in bu ağır ölümün provokasyon olduğunu düşündüğünü belirtti.
Peskov'un açıklamalarına göre, Devlet Başkanı Nemtsov'un ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi ve Soruşturma Komitesi, İçişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) araştırmalar için özel grup kurulması ve araştırmanın tüm adımlarının özel kontrol altında olması için talimat verdi.
'Kommersant FM' radyosunun sorularını yanıtlayan Peskov, Nemtsov'un katilinin yakın zamanda bulunup cezalandırılmaması halinde hükümetin itibar kaybı ile karşılaşacağına ilişkin haberlere "Ben bu konuya kesinlikle katılmıyorum" dedi. Peskov şöyle devam etti:
"Bazı siyaset bilimcileri bunun Putin'in itibarına zarar vereceğini söyleyecektir, bunu tahmin etmek kolay. Fakat Boris Nemtsov'un hatırasına saygıyla şunu söylemek isterim ki, siyasi açıdan bu Vladimir Putin ve Rusya yönetimi için hiçbir tehdit oluşturmuyor. Eğer Putin'in ve tüm hükümetin reytingini göz önünde bulundurursak, Boris Nemtsov bu sıralamanın ortalamasının biraz üzerindeydi. Bu yüzden bu açıklamaları tamamen reddediyorum. Batı bu konuyla ilgili açıklamalarını dile getirebilir, fakat bu onları problemi bizim değil. Batının ne düşündüğü hiç önemli değil, önemli olan araştırmaların sonucunun ne şekilde olacağı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.