PINAR SELEK: “BERAATLERE ALIŞIĞIM”

Engin Cemal AKGÜRBÜZ/LYON, ()-İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında “beraat” kararı verdiği sosyolog Pınar Selek, kararı muhabirine değerlendirdi. Daha önce de hakkında 3 kez “beraat” kararı verildiğini hatırlatan Selek,...

19 Aralık 2014 Cuma 23:09
PINAR SELEK: “BERAATLERE ALIŞIĞIM”






Engin Cemal AKGÜRBÜZ/LYON, ()-İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında “beraat” kararı verdiği sosyolog Pınar Selek, kararı muhabirine değerlendirdi. Daha önce de hakkında 3 kez “beraat” kararı verildiğini hatırlatan Selek, “Beraatlere alışığım”dedi.

Bir süredir Avrupa’da yaşayan Pınar Selek Fransa’nın Lyon kentinde belediyeye ait nikah salonunda beraat kararını arkadaşlarıyla kutladı.


Kesin karar için sabırla beklediklerini anlatan Pınar Selek şunları kaydetti:

“Beraat ettim ama bu benim 4. beraatım, yani beraatlere alışığım. Tabi bu gösteriyor ki hukuk mücadelesi mutlaka bir yere varabiliyor, devam etmek ve sabır etmek lazım, biz sabır ettik ama şimdi bekleyeceğim. Acaba bir ay sonra biz tekrar bekleyecek miyiz, önceden diyorduk ki 3 beraatten sonra şimdi 4 beraatten sonra diyecek miyiz, demeyecek miyiz bilmiyorum. Savcı eğer itiraz ederse tekrar Yargıtay’a gidebilir. Ben şuna inanıyorum küçük başarılar bile bizim için önemli Türkiye’de çünkü çok umutsuz bir ortam var, ama dayanışmanın küçük yollar açabildiğini görünce mücadelelerin de önünü açıyor bu diye düşünüyorum”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.