PKK Esad yönetimiyle 9 kez görüşmüş

Afrin harekatının başlamasından bir gün sonra Şam yönetiminden destek isteyen PKK'nın talebi kabul edilmedi. Suriye istihbaratı El Muharebat temsilcileri ile PKK-PYD temsilcilerinin n kez buluştuğu ortaya çıktı.

29 Ocak 2018 Pazartesi 23:22
PKK Esad yönetimiyle 9 kez görüşmüş






PKK Esad yönetimiyle 9 kez görüşmüş

Afrin'de son durum, Afrin'de sıkışan terör örgütü PKK'nın, şehri Esad yönetimine teslim etmek için El Muhaberat temsilcileri ile 9 kez görüştüğü ortaya çıktı.


Terör örgütü PKK, PYD, YPG ve IŞİD'e karşı Suriye sınırları içerisinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, sahada ilginç gelişmeler yaşanıyor. Afrin harekatının başlamasının hemen ardından Şam yönetimine çağrıda bulunarak askeri destek isteyen PYD yönetimine, Esad rejiminden red cevabı gelmişti.
Rusya ve ABD'den Afrin'de terk edilen PYD, PKK ve YPG'li teröristlerin Şam yönetiminden 'Hayır' cevabını almasının ardından sivillerin tahliye edilmesini sağlayan koridoru kapattığı öğrenildi.

TSK: 616 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin Afrin kentinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatının 10'uncu gününde teröristlere ait 9 hedefin imha edildiğini, 19 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. Planlı şekilde sürdürülen harekat süresince etkisiz hale getirilen terörist sayısının 616'ya yükseldiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 9 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 19 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 616 olmuştur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.