PKK'lı katillere İngiliz vekiller destek sözü verdi

PKK'lı teröristlere yıllardır ev sahipliği yapan İngiltere'den Suriye çıkışı. İşçi Partisi temsilcileri örgütün Kamışlı'daki bürosunu ziyaret ederek destek vereceklerini söyledi.

04 Nisan 2018 Çarşamba 14:06
PKK'lı katillere İngiliz vekiller destek sözü verdi






PKK'lı katillere İngiliz vekiller destek sözü verdi


Suriye'de sıkışan PKK'lı teröristlere, ABD ve Fransa'nın ardından İngiltere de destek verdi. İngiliz İşçi Partisi yetkilisi Maurice Glasman, Suriye'nin Kamışlı kentine gelerek PKK'lı teröristlerle buluştu. Glasman, PKK'lı katillere Avrupa'da siyasi destek sözü verdi.

Fransa'da terör örgütü YPG temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Macron tarafından Elysee Sarayı'nda ağırlanmasına Ankara'dan sert tepkiler gelirken, skandal bir haber de İngiltere'den geldi.

İşçi Partili İngiliz yetkililer, Suriye'de YPG kontrolündeki Kamışlı'ya giderek terör örgütü temsilcileriyle bir araya geldi, 'dayanışma sözü' verdi.

İngiliz parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'nda görev yapan İşçi Partili vekil Maurice Glasman, Kamışlı'da yaptığı konuşmada, "Sizinle uzun süreli bir ilişki için buradayız. Özgürlüğünüzü yok etmeye çalışan tüm insanlara karşı sizi destekleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Glasman, Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgeleri gezerek YPG'li ve YPJ'li teröristlerle buluşacağını söyledi.

Bir başka İşçi Partili vekil Lloyd Russell-Moyle ise İngiltere'ye döndükleri zaman parlamento ve İngiliz halkıyla paylaşımda bulunacaklarını söyledi ve Türkiye'ye silah satışının daha dikkatli incelenmesini umduğunu belirtti. İngiliz vekil, "Sizinle yan yana olduğumuzu söylemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Terör örgütü YPG'nin sözde üst düzey yöneticilerinden Abed El-Kerim Ömer ise daha önce de açıklanmayan benzer görüşmelerin yapıldığını ancak bunun 'resmi' yollarla yapılan ilk üst düzey ziyaret olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.