PKK'lı teröristlere Suud ve BAE desteği: Ayaklarına kadar gittiler

PKK'lı bebek katilllerine ABD'nin verdiği desteğe maddi katkı veren Riyat ve BAE yönetimleri, Suriye Türkiye sınırına lojistik destek vermeye başlıyor..

29 Kasım 2018 Perşembe 05:01
PKK'lı teröristlere Suud ve BAE desteği: Ayaklarına kadar gittiler






PKK'lı teröristlere Suud ve BAE desteği: Ayaklarına kadar gittiler


Amerikan himayesindeki teröristlere Suud krallığı ile BAE yönetimi 100 milyon dolarlık para desteğini ardından silah, araç gereç yollama kararı aldı. Suudi Arabistan, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Suriye'nin kuzeyindeki terörist yapılanmaya 100 milyon dolar destek vereceğini açıklamıştı. Bu desteği verdiği belirtilen Suudi'ler ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) askeri bir heyet, terör örgütü PKK/YPG'nin yöneticileriyle bir araya geldi. PKK/PYD iki ülkeden destek istedi


ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetiyle ilgili olarak gerçekleştirdiği Riyad ziyareti sonrası örgüte YPG için 100 milyon dolar aktaran Suudi Arabistan, BAE ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki ittifaka eklemlendi. İki ülkenin askeri yetkilileri, PYD/PKK kontrolündeki Ayn İsa'da PKK/YPG'li teröristlerle buluştu.

TSK'YA KARŞI DESTEK İSTEDİLER

Akşam gazetesinden Osman Nuri Cerit'in haberine göre terör örgütünün internet sitesinden duyurulan görüşmede, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlığı ele alındı. Terör örgütünün, TSK'nın operasyonlarının engellenmesi konusunda iki ülke yetkililerinden destek istediği vurgulandı. Terör örgütü PKK/YPG ile Suudi ve BAE'ne ait askerlerin bu görüşmeyi önceki gün yaptığı belirtildi.

LOJİSTİK DESTEK DE VERECEKLER

Suriye'nin kuzey ve doğu sınırında teröristlerden oluşturulacak sözde sınır muhafızlarının eğitim ve lojistik ihtiyaçlarını da, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile diğer Körfez ülkeleri üstlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.