PKK; Parayı verenin borusunu çalan terör örgütü 

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu, binlerce TIR silah ve mühimmat destiği aldığı ABD tarafından terk edilince bölgede yeni ilişkiler kurma peşinde.

27 Aralık 2018 Perşembe 08:00
PKK; Parayı verenin borusunu çalan terör örgütü 






PKK; Parayı verenin borusunu çalan terör örgütü 



Suriye'de iç savaşın henüz başladığı ilk günlerde İsrail'den acil destek talep eden, ardından sırasıyla Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya ile flört eden terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ABD ile seviyeli ilişkisi sona ererken, örgüt Fransa ve Rusya'ya geri dönmeye çalışıyor..

PKK'nın son üç yılda lojistik sponsorluğuna soyunan ABD yönetimi, Suriye'den çekilme kararı alınca, yüzüstü bırakılan terör örgütü eski müttefiklerine yeniden göz kırpmaya başladı. Daha önce ABD'nin verdiği silahlarla Rus üssüne saldıran PKK'lı teröristler, Moskova'da yeniden ittifak kurmak için çaba harcıyor. Tek istedikleri Türkiye karşı koruma..

Terör örgütü PKK/YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG),ABD'nin Suriye'de askerlerini çekme kararı almasının ardından Rusya ve Suriye ile görüşmeler yapıyor. DSG'nin (PYD) siyasi kolu DSM'nin Sözcüsü Emced Osman, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nden bir heyetin Moskova'ya giderek Rusya yetkilileriyle görüştüğünü açıkladı..

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG/PYD) yetkililerinden edinilen bilgilere göre, ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararı almasıyla birlikte 'hayal kırıklığına uğradığı' belirtilen PKK/PYD ve örgütün siyasi kolu Demokratik Suriye Meclisi (DSM),yeni ittifak arayışlarına girdi.

FRANSA'NIN ARDINDAN RUSYA VE SURİYE

PYD yetkilileri, Türkiye'nin kendilerine karşı yapacağı operasyondan korunmak ve mümkünse engel olmak için Rusya ve Suriye devletiyle görüşmeler yapıyor. Geçtiğimiz hafta Fransa ile görüşen PYD yetkilileri, istedikleri sonucu alamamaları üzerine Suriye ve Rusya ile görüşmelerin sürmesi yönünde karar aldı. ABD'nin yaratacağı boşluk nedeniyle ciddi bir şekilde kaygılanan PYD, Rusya ve Suriye ile anlaşmak için çeşitli yollar arıyor.

"RUSLARIN BU GÜCÜ BIRAKACAĞINI ZANNETMİYORUZ"

Rus basın yayın organı Sputnik'e konuşan PKK/PYD yöneticisi Fethi Mıhemed, ABD'nin askerlerini çekme kararının bölgede kaygı yarattığını belirterek, "Türkiye, Suriye'ye girmesin diye Rusya ve Suriye ile görüşmeler yapıyoruz. PYD'nin büyük ve karada başarı elde etmiş 100 bin üyesi var. Bu gücün değerlendirilmesi lazım. Rusların bu gücü bırakacağını zannetmiyoruz. ABD'nin Suriye'den çekilme kararı Türkiye ile görüşmeler sonucunda olmamıştır. ABD-Rusya anlaşması çerçevesinde olmuştur" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
PKK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.