Poroşenko: Kiev Rusya'dan Gaz Almak İçin Imf'den Para Alabilir

UKRAYNA Devlet Başkanı Petr Poroşenko, Ukrayna'nın televizyon kanallarına verdiği röportajda, Kiev'in Rusya'dan gaz almak için Uluslararası Para Fonu IMF ve diğer uluslararası finans kuruluşlarından para alabileceğini kaydetti. Rus Haber...

20 Ekim 2014 Pazartesi 10:11
Poroşenko: Kiev Rusya'dan Gaz Almak İçin Imf'den Para Alabilir






UKRAYNA Devlet Başkanı Petr Poroşenko, Ukrayna'nın televizyon kanallarına verdiği röportajda, Kiev'in Rusya'dan gaz almak için Uluslararası Para Fonu IMF ve diğer uluslararası finans kuruluşlarından para alabileceğini kaydetti.
Rus Haber Ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Poroşenko, birkaç seçenekleri olduğunu anlatırken, "Naftogaz Ukrayna'nın eksiğini kapatması için Uluslararası Para Fonu'ndan uluslararası finans kuruluşlarına kadar başvuracağız" dedi.
Haziran ayında Gazprom, Ukrayna'nın devlet şirketi "Naftogaz" ile 5.3 milyar dolara ulaşan kabarık borcu yüzünden ön ödeme sistemiyle çalışacağını açıkladı. Daha sonra Ukrayna Rusya'dan gaz alımını kesti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.