Pravda Gazetesi, Putin'e isyan bayrağı açtı

Sovyetler Birliği döneminde Komünist Parti'nin resmi yayın organı olan Pravda Gazetesi, Ankara Moskova hattında yaşanan kriz yüzünden Putin yönetimini eleştirdi. Gazete Putin'e ve ekibine kırılgan ekonomi uyarısı yapmayı da ihmal etmedi.

18 Aralık 2015 Cuma 02:33
Pravda Gazetesi, Putin'e isyan bayrağı açtı






Pravda Gazetesi, Putin'e isyan bayrağı açtı

Türkiye Rusya arasındaki gerginlik Moskova'da politikacılara yönelik eleştirileri de gündeme getirdi. SSCB Kominist Parti döneminde yönetimin sesi olan Pravda Gazetesi, Türk-Rus krizinde Putin'in süreci iyi yönetemediğini ve halka yanlış bilgi verdiğini iddia etti, Gazetede Vadim Gorşenin tarafından kaleme alınan makalede politikacıların sık sık yalana başvurduğu belirtilerek kırılgan ekonominin sarsılacağı uyarısında bulunuldu.

MAKALE PRAVDA YÖNETİM KURULU BAŞKANI İMZASIYLA YER ALDI

Rusya'da devlete yakınlığıyla bilinen köklü Pravda gazetesi, Putin yönetimine yüklendi. Makalede, Putin’in Türkiye-Rusya krizini iyi yönetemediği itiraf edildi.

Rusya’nın devlete yakın en köklü gazetesi ‘Pravda’da, Rusya’yla Türkiye ve NATO arasındaki gerilime ilişkin açık bir mektup niteliğinde makale kaleme alındı. Pravda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Vadim Gorşenin makalede, Putin yönetiminin krizi iyi yönetmediğini itiraf etti. Gorşenin, yönetimin delillerden yoksun açıklamalarıyla provokasyonlara neden olduğunu savundu.

POLİTİKACILAR YALANA BAŞVURDU


Gorşenin, Türk teknesinin Ege'de Rus savaş gemisine yaklaştığını, uyarılara cevap alınamadığını ve uyarı ateşi açılarak teknenin uzaklaştırıldığı iftirasını atıyor. Rusya’nın elinde bu olayın uydu görüntüleri olduğunu ve bunları basına vereceğini iddia eden Gorşenin, dünyanın bu delilleri görmediği yalanına da başvuruyor. Gorşenin, Rus Savunma Bakanlığı’na neden bu gerilime yönelik açıklamalarını hiçbir fotoğraf ve delil olmadan yaptıklarını da sorarak Putin yönetimine açıkça savaş açtı.

KIRILGAN EKONOMİ UYARISI

Rusya’nın askeri çatışmaya sürüklenmeye çalışıldığını iddia eden Gorşenin, bu olasılığın Rusya’nın ekonomisini tüketmek için gerçekleştirilmeye çalışıldığını yazarak, ülkesinin ekonomik açıdan ne kadar kırılgan durumda olduğunu da itiraf etti.

 
Son Güncelleme: 18.12.2015 02:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.