Prenses Kraliyet Ailesinden Atıldı

İSPANYA'da babası Kral Juan Carlos'dan sonra onun yerine tahta geçen yeni Kral kardeşi VI. Felipe de Prenses Cristina'yı yolsuzluklardan dolayı ailesinden attı. Palma Mahkemesi'nin geçen yıl Şubat ayında yolsuzluk soruşturmasında ifade...

08 Kasım 2014 Cumartesi 13:00
Prenses Kraliyet Ailesinden Atıldı






İSPANYA'da babası Kral Juan Carlos'dan sonra onun yerine tahta geçen yeni Kral kardeşi VI. Felipe de Prenses Cristina'yı yolsuzluklardan dolayı ailesinden attı.
Palma Mahkemesi'nin geçen yıl Şubat ayında yolsuzluk soruşturmasında ifade veren İspanya Prensesi Cristina'nın sanıklığının devam edilmesine karar vermesi üzerine Kraliyet Ailesi bir bildiri yayımladı. Bildiride "Yargının verdiği karara saygı duyuyoruz ve adı geçen sanık Prenses Cristina'nın artık bu aileye mahsub olmadığını hatırlatırız" denildi. Bildiride ayrıca, Prenses Cristina'nın Kraliyet ile ilgili hiçbir resmi törene katılamayacağı, Kraliyet ailesine verilen ayrıcalıklardan yararlanamayacağı ve maddi yardım alamayacağı vurgulandı.
Babası Kral Juan Carlos'dan sonra tahtı devralan kardeşi Kral VI. Felipe'ninde kendisini reddetmesi Prenses Cristina'da büyük çöküntü yarattığı belirtildi. İspanyol basını karapara aklamadan suçsuz bulunan ancak 2007-2008 yılları arasında işlenen iki ayrı mali yolsuzluk suçundan yargılanmasına karar verilen Prenses Cristina'nın 6 yıl hapis cezası alabileceğine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.