Prof. Ritzel, Türklere 'Diyabet'i anlattı Kansız ve iğnesiz şeker ölçümü artık mümkün

Almanya'nın Münih kentinde Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen diyabet kurslarında konuşan Prof. Dr. Robert Ritzel, her dört Alman'dan birinin yüksek tansiyon sorunu olduğunu söyledi. Kendisinde yüksek tansiyon olduğunu bilen...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:13
Prof. Ritzel, Türklere 'Diyabet'i anlattı Kansız ve iğnesiz şeker ölçümü artık mümkün






Almanya'nın Münih kentinde Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen diyabet kurslarında konuşan Prof. Dr. Robert Ritzel, her dört Alman'dan birinin yüksek tansiyon sorunu olduğunu söyledi. Kendisinde yüksek tansiyon olduğunu bilen her dört kişiden birinin de tansiyon değerleri hala bozuk diyen Prof. Ritzel, Özellikle şeker hastaları tansiyona özellikle dikkat etmelidir, çünkü diyabet ve yüksek tansiyon bir arada ateşle barut gibidir dedi. KANSIZ VE İĞNESİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ Günde üç- dört kez kan şekerini ölçmek zorunda kalan şeker hastalarının artık bu dertten de kurtulacağını söyleyen Prof. Dr. Ritzel Kola takılan ve 14 günde bir değiştirilen mikroçip ve bunu tarayıp kan şekerini ölçen yeni alet sayesinde şeker hastaları büyük bir yükten kurtulacak. Abbott İlaç Firması'nın piyasaya sürdüğü bu sistemin her biriminin yaklaşık 60 Euro olması nedeniyle hastalık kasaları şimdilik olaya pek sıcak bakmıyor, ama sistem İnternet üzerinden özel olarak sipariş verilebilecek. Yeni sisteme ilginin çok büyük olduğu için şu an bekleme listesinde olanların on bini bulduğunu biliyoruz dedi. BİR HAFTALIK KURS Bir hafta süren kurs boyunca Türk hastalara kliniğin diyet okulu müdiresi Hedwig Rauch, simültane tercümeli olarak beslenme konusunda bilgiler verdi. Şeker hastalığı ile ilgili tüm ayrıntılı bilgilerin verildiği seminerlerde hastaların şeker ayarlarının düzenlenmesi de sağlandı. Kursa katılan on bir Türk hastayı tek tek muayene ederek, kendileri için en uygun diyabet tedavi şeklini belirleyen Dr. Markus Walter, kursa katılan Türk şeker hastalarına, diyabet sertifikalarını verdi. TÜRK DİYABETLER CİDDİYE ALINMADI Kursa katılan Abidin Çukurlu Türk diyabet hastalarının Almanya'da ciddiye alınmadığını söylerken Kurslar sadece Almanca vardı bizim de dil bilgimiz yeterli olmadığı için hastalığımızı tam olarak anlayamadık. Şimdi arzumuz bu tür ana dilli diyabet seminerlerin tüm kliniklerde yapılmasıdır dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.