Referandum istifa getirdi

İtalya’da yapılan referandum sonuçları sonucu Başbakan Matteo Renzi istifa etti.

05 Aralık 2016 Pazartesi 07:15
Referandum istifa getirdi






Referandum istifa getirdi

     İtalya’da yapılan referandum sonuçları sonucu Başbakan Matteo Renzi istifa etti.Referandum oylamasından önce sandıktan hayır çıkması halinde sistifa edeceğini söyleyen İtalya Başbakanı Matteo Renzi dediğini yaptı.
   İtalya’da dün Anayasa değişikliği ile parlemontonun alt kanadına daha fazla yetki verilmesini öngören ve senatonun yetkilerini azaltan referandumda yüzde 60 hayır çıktı.İşiçleri Bakanlığı’nın resmi verilere dayanarak yaptığı projeksiyona göre sandıktan yüzde 60 hayır,yüzde 40 evet oyu çıktı.
   Dün sabah 07.00’de başlayan oy verme işlemi ,saat 23.00’de tamamlandı.İtalya Başbakanı Matteo Renzi anayasanın 3’te 1’ini değiştirecek reform paketiyle yasama sürecinde yaşanan tıkanıklıkların aşılacağını savunuyordu.Bu referandumaynı zamanda İtalya Başbakanı Matteo Renzi için bir güvenoyu niteliğini taşıyordu.
    Referandum öncesi oylamada hayır oylarının çıkması durumunda istifa edeceğini açıklayan İtalya Başbakanı Matteo Renzi istifasını bugün Cumhurbaşkanı’na sunacak.
 Matteo Renzi kimdir
Floransa’da 11 Ocak 1975 yılında dünyaya gelen Matteo Renzi 22 Şubat 2014 yılından bu yana İtalya Başbakan’ı görevini yapmaktadır.İtalya’nın en genç Başbakanı olan kişişi olan Matteo Renzi, Annese Landini ile evli olup ,iki oğlu ve bir kızı vardır.


 
 
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.