Rheinischer Post gazetesi: "Almanlar, Türkiye'den ithal imam istemiyor"

Ahmet İNCEL - MÜNİH / - Avusturya'da çıkarılan İslam Yasası'nın Almanya'daki yansımaları yavaş yavaş gündeme geliyor. Rheinischer Post gazetesinin haberine göre, Hristiyan Demokratik Birlik Partisi (CDU) politikacıları Türkiye'den...

28 Şubat 2015 Cumartesi 17:47
Rheinischer Post gazetesi:






Ahmet İNCEL - MÜNİH / - Avusturya'da çıkarılan İslam Yasası'nın Almanya'daki yansımaları yavaş yavaş gündeme geliyor. Rheinischer Post gazetesinin haberine göre, Hristiyan Demokratik Birlik Partisi (CDU) politikacıları Türkiye'den gelen imamları uyuma engel olarak görüyorlar ve hükumeti üniversitelerdeki İslam kürsülerini daha fazla destek vermeye çağırdılar. Haberde, politikacıların çalışma tezinde Türkiye'den gelen ve aylıkları Türkiye'den ödenen imamların, Almanya'da Müslümanlar'ın uyum sağlaması konusunda engel teşkil ettiklerini iddia ettikleri yazıldı. Habere göre, CDU'nun Kuzey Ren Vestfalya eyaleti politikacıları Serap Güler, Günter Krings (Eyalet İçişleri Müsteşarı), Jens Spahn (Federal Meclis Milletvekili) ve Thomas Kufen (Belediye başkan adayı) "bunların çoğu ne bizim kültürel geleneklerimiz ne de dilimizi biliyor" dediler. Haberde politikacıların ortak hazırladıkları çalışma tezinde Almanya doğumlu Müslümanların, ithal imamlarca anlaşılamadıkları yer aldı. Bunların yerine, Pierre Vogel, Sven Lau gibi aşırı dinci nefret imamlarına yöneldiklerine dikkati çekildi. Dört politikacı "bu nedenlerle dil ve din yan yana durmamalı, aksine beraber olmalıdır" dedi. Dört politikacı, CDU 2017 ve 2020 yılı tezlerini hazırlayan genç politikacılar grubunda aktif görev alıyor. Politikacılar, kim Almanya'daki özellikle genç Müslümanları iyi tanıyorsa, imam veya din dersi öğretmeni olarak yaşama uygun vaaz verebilir ve eğitebilir" satırlarıyla çalışmalarını sonlandırıyorlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.