Rum Başpiskopos Hrisostomos'tan BM Genel Sekreteri'ne 'istifa et' çağrısı

RUM Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2'nci Hrisostomos, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un BM ilkelerini savunamadığını, bu nedenle istifa etmesi gerektiğini öne sürdü. Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia ve diğer gazeteler, 2'nci...

25 Ocak 2015 Pazar 13:26
Rum Başpiskopos Hrisostomos'tan BM Genel Sekreteri'ne 'istifa et' çağrısı






RUM Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2'nci Hrisostomos, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un BM ilkelerini savunamadığını, bu nedenle istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.
Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia ve diğer gazeteler, 2'nci Hrisostomos'un dün Güney Kıbrıs'ta düzenlenen bir ayin ardından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'ye yönelik sert ifadeler kullandığını yazdı. Habere göre Hrisostomos açıklamasında, Ban'ın BM ilkelerini savunma yerine bu ilkeleri çiğnediğini öne sürerek, "Eğer bu yükü taşıyamayacağını düşünüyorsa, yerine bu ilkeleri taşıyabilecek birinin gelebilmesi için istifa etsin" diye konuştu.
Açıklamasında Eide'yi de eleştiren Hrisostomos, Eide'nin, "Doğalgaz, petrol ve diğer zenginliklere sahip ülkelerin bu zenginliklerinin o ülkelerin vatandaşlarına değil devlete ait olduğunu ve vatandaşların bunlardan devletleri sayesinde faydalandıklarını bilmediğine inanmadığını" belirtti. Hrisostomos, Ban ve Eide'ye, doğal kaynakları devlete değil vatandaşa ait olan bir ülke söylemeleri çağrısında bulunurken, Rum Hükümeti'nin tutumunu da memnunlukla karşıladığını ve Hükümetin daha mücadeleci bir tutum sergileyerek bu konuları görüşmeyi hiçbir şekilde kabul etmemesi gerektiğini öne sürdü. Hrisostomos ayrıca, 'Total' şirketinin Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nden (MEB) ayrılmayacağını, sadece planlarını değiştirdiğini iddia etti.
"Total gibi büyük bir şirketin Türkiye tarafından tehdit edilemeyeceğini" öne süren Hrisostomos, Total'in gitmeyeceğine emin olduğunu ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.