Rumlar Rus askeri üssü için imza kampanyası başlattı

Kıbrıs Rum kesimi, IŞİD terörüne karşı koruma sağlamak için Rusya ile görüşmelerini sürdürürken, Rumlar da adaya Rus askeri üssü kurulması için imza kampanyası açtı..

24 Kasım 2015 Salı 16:21
Rumlar Rus askeri üssü için imza kampanyası başlattı






Rumlar Rus askeri üssü için imza kampanyası başlattı

Kıbrıs Rum kesimi, IŞİD terörüne karşı koruma sağlamak için Rusya ile görüşmelerini sürdürürken, Rumlar da adaya Rus askeri üssü kurulması için imza kampanyası açtı.. İzvestiya gazetesi, Güney Kıbrıs Ortodoks İnsan Hakları Merkezi'nin, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'ten, Ada'ya Rus askeri üssü yerleştirilmesini değerlendirmesini istedi.

Gazetenin haberine göre, Güney Kıbrıs Ortodoks İnsan Hakları Merkezi'nin başkanı Marius Fotis, Anastasiadis'e gönderdiği dilekçede, 'Kıbrıs'ın Suriye'ye diğer AB üyelerinden daha yakın olduğunu bu nedenle IŞİD'den gelebilecek terör saldırılarından korunması gerektiği' ifade etti.
'NATO'nun çabalarının terörle mücadelede yeterli bir sonuç vermediği' ifadelerine de yer verilen dilekçede, "Rusya ise pek çok kez Avrupa'da adalet ve özgürlüğü koruma prensibine bağlı olduğunu gösterdi" denildi.

'ORDUMUZUN GÜÇLÜ BİR DOSTUN YARDIMINA GEREKSİNİMİ VAR'

Bu sebeple Rus hava kuvvetlerinin adaya davet edilmesi gerektiği belirtilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: "Teröristler yenilgiye uğratılmadıkça ülkemiz en yüksek risk bölgesi olarak kalacak. Ordumuz, hava güçlerimiz ve donanmamızın güçlü ve cesur bir dostun yardımına gereksinimi var" ifadeleri kullanıldı.

'BİZ DE BÖYLE BİR KORUYUCU ŞEMSİYE İSTİYORUZ'


Bununla birlikte Fotis, Güney Kıbrıs'a Rus askeri üssü yerleştirilmesi için bir imza kampanyası da başlattığını söyledi ve halkın bunu destekleyeceğine inandığını anlattı: "Kıbrıslıların çoğunluğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de teröristlerle mücadele kararı almasından memnun. Bununla birlikte insanlar Kıbrıs'ın da böyle bir koruyucu 'şemsiye' ile korunmasını isterlerdi." KAYNAK: Sputnik





Son Güncelleme: 24.11.2015 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.