Rus vekilden skandal talep; İstanbul'un adı değiştirilsin

Rus ortodoks kilisesi ile Rum Ortodoks kilisesi arasında gerginlik sürerken, bir Rus meclis üyesi İstanbul'un adının değiştirilmesi için Moskova'ya çağrıda bulundu.

17 Haziran 2016 Cuma 01:11
Rus vekilden skandal talep; İstanbul'un adı değiştirilsin






Rus vekilden skandal talep; İstanbul'un adı değiştirilsin

Rus ortodoks kilisesi ile Rum Ortodoks kilisesi arasında gerginlik sürerken, bir Rus meclis üyesi İstanbul'un adının değiştirilmesi için Putin'e çağrıda bulundu.

Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov, Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’e mektup yazarak Rusya’da İstanbul’un adının resmi olarak “Konstantinapolis” olarak değiştirilmesini istedi.
Rusya ve Türkiye arasındaki krizin, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektuplarıyla yumuşayıp yumuşamadığı tartışılırken, St. Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov, Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’e mektup yazarak Rusya’da İstanbul’un adının resmi olarak “Konstantinapolis” olarak değiştirilmesini istedi.

"HALKIN SEMBOLÜ OLUR"

Rus devlet tv kanalı Russia Today’nın haberine göre, milletvekili Vitali Minolov Başbakan Medvedev’e gönderdiği mektupta, “İstanbul’un tarihi adına dönüşü halkımızın şehrin trajik kaderini hatırladığının sembolü olur” dedi.
Minolov’un, Dmitri Medvedev’e İstanbul’un isminin Rus yapımı haritalarda ve devletin ders kitaplarında “Konstantinapolis” olarak anılmasını savunduğu mektupta kentin “modern ismini reddetmediklerini” ancak “şehrin tarihi ismine dönüşünün Rus halkı açısından tarihi önem arz ettiğini” öne sürdü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.