Rusya, 16 Ton Ayvayı Türkiye'ye Geri Gönderdi

 Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () Rusya Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Türkiye'den Rusya'ya gelen 16 ton ayvada akdeniz meyve sineği tespit ettiğini ve meyveleri geri gönderdiğini bildirdi. Gözetim servisinin Bryansk ve Smolensk...

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:59
Rusya, 16 Ton Ayvayı Türkiye'ye Geri Gönderdi






 Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () Rusya Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Türkiye'den Rusya'ya gelen 16 ton ayvada akdeniz meyve sineği tespit ettiğini ve meyveleri geri gönderdiğini bildirdi.

Gözetim servisinin Bryansk ve Smolensk Bölgeleri'nden sorumlu birimlerinden yapılan açıklamada, "İthal edilen gıda ürünlerine bitki sağlığı denetlemeleri yapıldı. Bu denetlemeler sırasında ayvanın içerisinde Akdeniz meyve sineği Latince adıyla Ceratitis capitata Wied tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Rusya bu tehlikeli böceğin yayılmasını önlemek amacıyla ürünleri ihracatçı firmalara geri gönderildi.

Meyveler Türkiye'den Moskova'ya uluslararası çok taraflı otomobil geçiş noktası üzerinden gelmişti.



Rusya’da tehlikeli böcekler kategorisine dahil edilen Akdeniz meyve sineği; portakal, mandalina, avokado, incir, kahve, muz, limon, nar, kayısı, erik, üzüm, domates, patlıcan ve bibere zarar veriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.