Rusya, İran destekli YPG'li töreristler Tel Rıfat önlerinde

Azez çevresindeki terör örgütlerinin Rus savaş uçakları desteğindeki saldırıları Türk Fırtına topçu bataryalarının yoğun atışıyla durduruldu, ancak Tel Rıfat düşmek üzere

15 Şubat 2016 Pazartesi 19:15
Rusya, İran destekli YPG'li töreristler Tel Rıfat önlerinde






Rusya, İran destekli YPG'li töreristler Tel Rıfat önlerinde


Suriye Türkiye sınırı son durum,Türkiye Suriye Sınırında Azez'e bağlı Tel Rıfat kasabasının büyük bölümünün denetimi PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolü altına geçtiği ileri sürüldü. Azez çevresindeki YPG mevzilerinin Türkiye'den top atışlarıyla durdurulmasının ardından terör örgütü YPG'nin Türkmen kasabası Tel Rıfat'a yöneldiği bildiriliyor. Suriye Türkmenleri direnişi sürdürürken İnsan Hakları Gözlemevi Rus ordusunun hava desteği verdiği YPG'nin İranlı milislerle birlikte Tel Rıfat kasabasının yüzde 70'ini kontrol altına aldığını duyurdu.

HAZİRAN AYINDAN BU YANA DİRENİYORDU

Tel Rıfat kasabası çevresinde çatışmalar geçtiğimiz yılın haziran ayında başlamıştı. Terör örgütü IŞİD'çilerin saldırısına direnen Tel Rıfat'taki Türkmen gruplar Özgür Suriye Ordusu'nun desteğiyle bu saldırıları püskürtmüştü. Türkiye'de Öncüpınar Sınır Kapısı'na yakınlığı ile bilinen ve Azez'e bağlı olan Tel Rıfat'ta halen çok sayıda Türkmen aile bulunuyor.

Azez neden önemli?

Suriye - Türkiye sınırında bulunan Azez, bölgedeki en büyük Türkmen yerleşim yerlerinden birisi.
Halep - Türkiye sınırı hattı üzerindeki ikmal yolları da Azez'den geçiyor. Lojistk anlamda kasabanın kopntrolü, ikmal yollarının da kontrolü anlamına geliyor.  Daha önce IŞİD'çi teröristlere geçit vermeyen Azez ve Tel Rıfat için bu kez Suriye ordusu, Rus savaş uçakları, İranlı Şii milisler ve YPG'li teröristler, Türkmen direnişini kırmaya çalışıyor.

Son Güncelleme: 15.02.2016 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.