Rusya S-400'leri daha erken teslim edebilir

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan S-400 füzeleri hava savunma sistemleri konusundaki anlaşmayı ABD bozmaya çalışırken, Moskova, füzelerin daha erken teslimi için yeni takvim belirliyor.

02 Nisan 2018 Pazartesi 20:52
Rusya S-400'leri daha erken teslim edebilir






Rusya S-400'leri daha erken teslim edebilir


Ankara Moskova hattında S-400 füze savunma sistemlerinin daha erken teslim edilmesi konusunda sürdürülen görüşmeler, Rusya'yı harakete geçirdi.. Söz konusu erken teslimat konusunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya'nın, S-400 hava savunma sistemi bataryalarını, Türkiye'nin istediği gibi daha yakın bir zamanda teslim etmek konusunda elinden geleni yapmaya devam ettiğini söyledi. İlk kez bir NATO üyesi ülkeye satılan S-400 füzelerinin "Uçanı kaçanı" vurduğunu belirten uzmanlar erken teslimatın sürpriz olmayacağı görüşünde..  Satış sonrası füze sistemlerinin sevk edilmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesi durumunda, Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak.

ERKEN TESLİMAT İÇİN ÇABA HARCANIYOR


Putin'in yardımcısı Uşakov, Türkiye'ye S-400 teslimatının planlanandan daha erken gerçekleştirilmesine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi bunu Türk tarafı gündeme getirdi. (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey) Lavrov da bunun cevabını verdi. Bildiğim kadarıyla, Türkiye'nin bu istediğinin karşılanması için çaba harcayacağız."

ANKARA'NIN İSTEĞİ TESLİMATIN HIZLANDIRILMASI

Uşakov'un göndermede bulunduğu açıklamayı, Lavrov, 14 Mart'ta Moskova'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırlamasının ardından yapmıştı. Rus bakan, Ankara'nın istediği üzerine Türkiye'ye S-400 teslimatını hızlandıracaklarını söylemişti.

4 BATARYA İÇİN 2.5 MİLYAR DOLAR ÖDENDİ

Türkiye'nin anlaşma kapsamında 4 adet S-400 bataryası için Rusya'ya 2.5 milyar dolar ödediği açıklanmıştı. Bu miktarın bir kısmının Rusya'dan alınan krediyle ödendiği belirtilmişti.

UÇANI KAÇANI VURUYOR

Dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanısıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 km, ulaşabildiği en yüksek irtifa 30 km olan bu sistem, ayrıca her hedefe iki füze kilitleyerek eşzamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor. KAYNAK Sputniknews

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.