Rusya, Türkiye korkusunu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdı

Moskovan Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini bozan eylemleri görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı

19 Şubat 2016 Cuma 20:46
Rusya, Türkiye korkusunu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdı






Rusya, Türkiye korkusunu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Moskova'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini bozan eylemleri görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'ni toplamak istediğini bildirdi.

Zaharova konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Suriye-Türkiye sınırında durumun kötüleşmesi ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine askerlerini gönderme planları sebebiyle bölgede durum daha da kötüleşiyor. IŞİD teröristlerinin Suriye'ye geçişlerinden ve orada terör üslerinin kurulmasından dolayı endişe duyuyoruz. Bu Suriye'de siyasi çözüm sürecini bozuyor. Bu sebepten dolayı Rusya bugün BM Güvenlik Konseyi'ni bu konuyu görüşmek için toplamak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini bozacak ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 maddesini ihlal eden her türlü eylemin sona ermesi taleplerini içeren karar tasarısını sunmak istiyor."
Son Güncelleme: 19.02.2016 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.