Rusya, Türkiye'ye ürünleri "yeşil" koridordan göndermeyi teklif etti

 Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkanı Andrey Belyaninov, FTS'nin Mısır, Ürdün ve Türkiye'ye çabuk bozulan ürün, meyve ve sebzelerin Rusya'ya sevkiyatı için "yeşil" koridor kurulmasını teklif...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:23
Rusya, Türkiye'ye ürünleri






 Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA ()

Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkanı Andrey Belyaninov, FTS'nin Mısır, Ürdün ve Türkiye'ye çabuk bozulan ürün, meyve ve sebzelerin Rusya'ya sevkiyatı için "yeşil" koridor kurulmasını teklif ettiğini bildirdi.

Belyaninov, yaptığı açıklamalarda, "Mısır, Ürdün ve Türkiye'ye gittik. Bu ülkelere çabuk bozulan ürünler, meyve ve sebze için yeşil koridor kurmayı teklif ettik. Aynı zamanda Azerbaycanlı partnerlerimizle de görüştük" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Belyaninov, FTS'nin 2015 yılı sonunda Rusya bütçesine 5,7 trilyon ruble aktarmayı planladığını ifade etti.

2014 sonunda bütçeye para aktarımının %8,1 oranında artarak 7,1 trilyon rubleye yükseldiğini belirten FTS Başkanı, "Şimdilik planlarımıza göre seviyemiz 5,7 trilyon ruble, bundan daha az olacağını düşünmüyorum. İthalat hacminde düşüş görüyoruz ve buna bağlı olarak ithalat vergilerinden gelirler de düştü. Hükümetin ekonomik engelinden kaynaklanacak düşüş Avrupa ülkeleriyle uzun vadeli kontratların sona ereceği yılın ikinci çeyreğinin sonunda üçüncü çeyreğinin başında yaşanacak" dedi,

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.